Engelliler Haftası

Engelliler Haftası
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:- "Tüm engelliler için birçok kanunda değişiklik öngören kapsamlı bir kanun teklifi hazırlıyoruz"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin, tüm engelliler için birçok kanunda değişiklik öngören kapsamlı bir kanun teklifi hazırladığını bildirdi.

Ağbaba, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, engelli yurttaşların çok ciddi ekonomik, sosyal, toplumsal sorunlar yaşadığını, bunu çözmekle görevli hükümetin tüm sorunlara duyarsız kaldığını savundu.

"Engellilerin sorunlarıyla ilgili çalışma yapması gereken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının tecavüzcü vakıfları aklamakla meşgul olduğunu" iddia eden Ağbaba, hükümetin tamamının bir kişiyi başkan yapma sevdasının peşine düştüğünü, kanunların çıkarılmasına rağmen uygulanmadığını öne sürdü.

Ağbaba, 2022 ve 2828 sayılı kanunlarla engellerin tüm haklarının tırpanlandığını belirterek, "Eğitim alacak durumdaki engelliler eve hapsedilmiş, çalışabilir durumdakilere iş imkanı sağlanamamış, KPSS'ye girmiş binlerce engelli atanamamış, engellilerin bilgiye ve teknolojiye erişim olanakları bu çağda hala sağlanamamıştır." ifadesini kullandı.

Engellilerin gerek üniversite gerekse KPSS sınavlarında çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını, hükümetin, altyapısını oluşturamadığı sınav sisteminin başarısızlığını engellilere yüklediğini savunan Ağbaba, devletin engelli kotasına uymayarak suç işlediğini, bu kişilerin ulaşım sorunlarının devam ettiğini kaydetti.

Ağbaba, partisinin engelli projelerine destek verdiğine değinerek, şunları ifade etti:

"Görme engelli bireyler için yurt dışında uygulanan rehber köpek uygulamasını ülkemizde de faaliyete sokmaya çalışıyoruz. Bunun için gerekli kanuni altyapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Rehber köpeklerin toplu yaşam alanlarına, kamusal alanlara girmesini sağlayabilecek yasal düzenleme için TBMM'ye bir kanun teklifi sundum. Tüm engelliler için de birçok kanunda değişiklik öngören kapsamlı bir kanun teklifini de hazırlıyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.