Engelliler Haftası

Engelliler Haftası
Afyonkarahisar'da otistik çocuklar, üniversite öğrencileriyle yemek ve pasta yaptı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, otistik çocuklarla yemek hazırladı.

Engelliler Haftası dolayısıyla üniversite öğrencileri tarafından Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ndeki otistik çocuklara, yüksekokulun mutfak atölyesinde pratik eğitim verildi. Daha sonra üniversiteliler, çocuklarla, krep, tarhana çorbası, kurabiye, kek ve pizza yaptı.

Hazırladıkları pastaları süsleyen çocuklar, zaman zaman öğrencilerle müzik eşliğinde dans ederek eğlendi.

Aşçılık Programı öğretim görevlisi Erkan Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, otizme yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

"Otizmli olmak, bir eksiklik değil. Bu farklılığın bizi zenginleştirdiğini düşünüyorum." ifadesini kullanan Çelik, "Bu zenginliği ortaya koymak için öğrencilerimiz ile otizmli çocuklar, tarhana çorbasından krepe kadar çeşitli yemek ve tatlılar yaptı. Ardından hep birlikte yediler. Bu çalışmadaki amaç, birlikte bir şeyler üreterek, onların da toplumun bireyi olduğunun farkına varmak ve manevi anlamda tatmin olmalarını sağlamaktır." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.