Engelliler Haftası

Engelliler Haftası
Osmaniye'de ilkokul öğrencileri, düzenledikleri kampanyayla aldıkları işitme cihazını, engelli arkadaşlarına teslim etti

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de ilkokul öğrencileri, düzenledikleri kampanyayla temin ettikleri işitme cihazını, ihtiyaç sahibi arkadaşlarına verdi.

Güneysu İlkokulu öğrencilerinin desteğiyle temin edilen işitme cihazı, okul bahçesinde düzenlenen törende, üçüncü sınıfta eğitim gören engelli Ömer Asaf Savcı'ya teslim edildi.

Okul Müdürü İrfan Karip, yaptığı konuşmada, kampanyayı düzenleyen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Öğrencileriyle gurur duyduğunu belirten Karip, "Öğrencilerimizin harçlıklarından biriktirerek temin ettiği işitme cihazını, bu anlamlı haftada ihtiyaç sahibi arkadaşları Ömer'e teslim ediyoruz." dedi.

Osmaniye Engelliler Derneği Platformu Başkanı Haydar Aktürk de önlerindeki engeller kaldırıldığında engellilerin de başarı elde edebileceğini söyledi.

Öğrencilerin düzenlediği kampanyanın mutluluk verici olduğunu dile getiren Aktürk, "Toplumun engellilerle yaşamalarını kolaylaştırmak için hepimize görev düşüyor. Bu anlamda platform olarak 8 yıldır çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün öğrencilerimiz de örnek olacak birlik beraberliğe imza atarak, okuldaki işitme engelli Ömer'i sevindirdi." diye konuştu.

Engelliler Haftası etkinlikleriyle bu konuda duyarlılığın artırılmasının hedeflendiğine işaret eden Aktürk, "Son yıllarda engellilerle ilgili çıkan yasaları anlamlı buluyoruz. Ancak asıl duyarlılığı toplumumuzun göstermesi gerekiyor." dedi.

Törende, kampanyaya destek sağlayan öğretmenlere plaket, öğrencilere teşekkür belgesi verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.