Engelliler Haftası

Engelliler Haftası
Kayseri'de rehabilitasyon merkezinde eğitim gören öğrenciler, işaret diliyle Çanakkale Türküsü'nü aktardı, halk oyunları sergiledi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, engelli öğrencilerin gösterisi beğeni topladı.

Kayseri 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'ne devam eden engelli öğrenciler, işaret diliyle Çanakkale Türküsü'nü aktardı, zeybek oynadı, komedi gösterisi sundu.

Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, engellilerin hayata kazandırılmasında ailelerinin ve eğitimlerini üstlenenlerin önemli rol oynadığını söyledi.

Engellilerin sosyal hayatın içinde yer almaları için son yıllarda atılımlar yapıldığını anımsatan Aktaş, bunların sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Merkezin müdürü Kadriye Yurtsuz ise 1999 yılından bu yana hizmet veren kurumda yatılı bakım ve rehabilitasyonun yanı sıra gündüz engelli bakım ve kreş hizmeti de verildiğini anlattı.

Engellilere yönelik havuz terapisi uygulandığını dile getiren Yurtsuz, "Türkiye'de bu terapiyi sağlayabilen birkaç ilden biriyiz. Farklı kentlerden bu hizmeti almak için buraya gelenler var. Faydaları da açıkça görülebiliyor." dedi.

Etkinlikte ayrıca öğrencilerin el emeği ürünleri de satışa sunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.