Engelliler haftası

Engelliler haftası
Nevşehir’de engelli öğrenciler, "Kınalı Hasan" adlı tiyatro oyununu sahneledi

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir’de, Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde öğrenim gören öğrenciler, "Kınalı Hasan" adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında zihinsel ve bedensel engeli bulunan ve Nevşehir’deki farklı okullarda eğitim gören öğrenciler biraraya gelerek ortak program hazırladılar.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde protokol üyeleri ile davetlilerin katıldığı programda sahneye çıkan engelli öğrenciler, Çanakkale Savaşı döneminin dilden dile dolaşan hikayelerinden "Kınalı Hasan"ı canlandırdı.

Oyunun son bölümünde ellerinde Türk Bayrakları ile sahneye çıkan öğrencilerin, "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganı izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Etkinliği, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Turgut Bağrıaçık, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, veliler, öğretmen ve öğrenciler izledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.