Engelliler Haftası

Engelliler Haftası
Denetimli Serbestlik yükümlüleri, Engelliler Haftası kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi'nin çevre düzenlemesini yaptı

NİĞDE (AA) - Niğde Denetimli Serbestlik yükümlüleri Engelliler Haftası dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi'nin onarımını ve bahçesinde çevre düzenlemesi yaptı.

Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, yükümlülerin, toplum içinde denetim ve takibinin yapılarak, yeniden suç işlemesini önlemek amacıyla iyileştirilmesini, topluma yeniden kazandırılması nedeniyle çeşitli yükümlülüklerin belirlenip eğitim, iyileştirme ve rehberlik çalışmaları yapıldığını söyledi.

Akkaya, Engelliler Haftası kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi'ni ziyaret ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Ziyaretimiz sırasında dernek binası ve bahçesinde bakım onarım ihtiyaçlarının olduğu tespit edildi. Denetim ve gözetimi yapılan, haklarında kamuya kararlı bir işte ücretsiz çalışma yükümlülüğü verilen yükümlüler tarafından derneğin bahçesine toprak dolgu, kilitli taş döşemesi yapıldı. Yapılan bu uygulama ile engelli vatandaşların dernek bahçesinde kullandığı dinlenme alanları genişletilerek, bina ve eklentilerine ulaşımda daha kolay ve rahat hareket etme imkanı sağladık. Hayırlı olsun."




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.