Engelliler "vurmalı çalgılarla" eğlendi

Engelliler "vurmalı çalgılarla" eğlendi
Bodrum'da aralarında cam kemik hastası, fiziksel ve zihinsel engellilerin bulunduğu grubun vurmalı çalgılarla gerçekleştirdiği performans, ilgiyle izlendi

MUĞLA (AA) - Bodrum'da, aralarında cam kemik hastası, fiziksel ve zihinsel engellilerin de bulunduğu grup, vurmalı çalgılarla performans sergileyerek eğlendi.

Bodrum Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce rehabilitasyon merkezlerinden öğrencilerin katılımıyla Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Bu kapsamda Bodrum Otogarı'ndan Belediye Meydanı'na kadar bando eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe, vatandaşlar ve turistler de destek verdi. Yaklaşık yarım saatlik yürüyüşün ardından Atatürk büstüne çelenk sunuldu.

Etkinlikler, Bodrum İskele Meydanı'nda devam etti. Burada öğretmenleri eşliğinde dans gösterisi sunan engelliler, keyifli dakikalar yaşadı. Aileleriyle renkli görüntüler oluşturan çocuklar, şiirler okuyup şarkılar söyledi.

Bodrum Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Ritim Atölyesi Grubu da gösteri sundu. Cam kemik hastası, zihinsel ve bedensel engellilerden oluşan grubun vurmalı çalgılarla gerçekleştirdiği performans, ilgiyle izlendi.

Gruptaki cam kemik hastası 20 yaşındaki Niyazi Gök'ün performansı, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.