Engellilere sanatı ressam polis sevdiriyor

Engellilere sanatı ressam polis sevdiriyor
Aksaray Hasandağı Polis Merkezi'nde down sendromlu çocuklara, polis memuru Cihangir Şimşek tarafından resim dersi veriliyor

Aksaray Hasandağı Polis Merkezi'nde 11 down sendromlu çocuk, yağlı boya çalışmalar yapan polis memuru Cihangir Şimşek'ten, spatula tekniğiyle resim yapmayı öğreniyor.

Boş zamanlarında yaptığı 100 yağlı boya tablo ile geçen yıl resim sergisi açan, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Şimşek, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında polis merkezine gelen engelli çocuklara resim eğitimi vermeye başladı.

Yaklaşık 1 yıldır Şimşek'ten eğitim alan down sendromlu çocuklar, spatula tekniğiyle yağlı boya resim yapmayı öğrendi.

Polis Merkezi'ndeki atölyede çocukların yaptığı çalışmaları inceleyen İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında engellilere çeşitli eğitimlerin verildiğini söyledi.

Dezavantajlı çocukları bu tür eğitimlerle topluma kazandırmayı amaçladıklarını belirten Aslan, "Buradaki çalışmaların tümü engelli kardeşlerimiz tarafından yapıldı. Aileler engelli çocuklarını buraya getirerek, bu çalışmalara katılmalarını sağlayabilir." dedi.

Polis memuru Şimşek de "Engelli kardeşlerimizin aslında engelli olmadıklarını, hayatın içerisinde bir şekilde var olduklarını hissettirmek için böyle bir çalışma başlattık. Onların yüzlerinde mutlu bir tebessüm görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Projenin hayata geçmesine katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.