Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı
Batman'da 25 engelli, bir günlük temsili askerlik uygulamasına katıldı

BATMAN (AA) - Engelliler Haftası kapsamında Batman'da 25 engelli, bir günlük "temsili askerlik" heyecanı yaşadı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığının gerçekleştirdiği temsili askerlik uygulamasına katılan 5'i kadın 25 engelli, aileleriyle İl Jandarma Komutanlığı Hulusi Sayın Kışlası'na geldi.

Üniformalarını giyen engelliler, asker olmanın sevincini yaşadı. Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Erler adına yaş kütüğüne isim çakılmasının ardından toplu yemin töreni yapıldı.

İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz, yaptığı konuşmada, engellilerin, askerlik görevlerini sembolik olarak yerine getirmesi amacıyla tören düzenlediklerini söyledi.

Topuz, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan jandarmanın saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız heyecan ve coşkuyla asker elbiselerini giydi. Kahraman birer Mehmetçik olarak karşımızda gurur ve onurla durdular. Çukurca'da şehit olan 8 vatan evladı başta olmak üzere tüm şehit ve kahraman gazileri bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz." dedi.

Engellilere terhis belgesinin verilmesinin ardından tören, temsili askerlerin geçişiyle sona erdi.

Törene, Vali Azmi Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, engelli yakınları, kurum müdürleri ile askeri erkan katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.