Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı
Edirne'de engelli gençler bir günlük temsili askerlik yaptı

EDİRNE (AA) - Engelliler Haftası kapsamında Edirne'de engelli gençler, bir günlük "temsili askerlik" heyecanı yaşadı.

Aileleriyle İl Jandarma Komutanlığa gelerek üniformalarını giyen engelliler, asker olmanın sevincini yaşadı. Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Erler adına yaş kütüğüne isim çakılmasının ardından toplu yemin töreni gerçekleştirildi.

Edirne Valisi Mehmet Tekinarslan, törende yaptığı konuşmada, engelli gençlerin bugün yemin ederek kahraman Türk silahlı kuvvetleri formasını giydiğini vurguladı.

Türk bayrağının dalgalandığı her yerde adalet, barış ve huzurun timsali olduğunu ifade eden Tekinarslan, ''Bir günlüğüne de olsa, dünyanın en şerefli üniforması olan kahraman Türk silahlı kuvvetlerimizin üniformasını giymiş bulunuyorsunuz. Hepinizin bu kutsal görevini tebrik ediyorum. Bu üniformayı bir günde giymenin, 16 ayda giymenin vatana hizmet ve duyulan heyecan açısından hiçbir fark yoktur'' dedi.

Kahraman silahlı kuvvetlerin sadece Türkiye'de değil ülke dışında da çok yüce görevler yürüttüğünü anlanan Tekinarslan, bu görevleri yaparken en büyük gücü Türk milletinden aldığını vurguladı.

Vali Tekinarslan, Türk ordusunun verdiği fedakarca mücadelenin arkasında olmanın tüm vatandaşların en önemli görevi olduğunu sözlerine ekledi.

Edirne İl jandarma Komutanı Albay Kemuran Ersan ise yemin törenine katılan engelli gençleri ve ailelerini tebrik ederek, ''Türk silahlı kuvvetleri bölücü terör örgütünü etkisiz hale getirmek için mücadele ettiği ve çok başarılı operasyonlar icra ettiği bu günlerde ettiğiniz yemin bizler için çok önemlidir'' diye konuştu.

Engelli askerler adına konuşan Soner Ert engelleri nedeniyle çağrılmadıkları kışlalara uzaktan gülümseyerek baktıklarını, bugün ise bir adım daha öteye giderek temsili askerlik yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Konuşmalardan sonra Edirne Valisi Tekinarslan ve protokol üyeleri, "temsili askerlik" uygulamasına katılan engelli gençlere terhis belgelerini verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.