Engelsiz Balkan Platformu yarın Saraybosna'da açılacak

Engelsiz Balkan Platformu yarın Saraybosna'da açılacak
Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun himayesinde hayata geçirilen Engelsiz Balkan Platformu, eğitim, kültür, sosyal, teknoloji, erişilebilirlik ve istihdam alanlarında çalışacak

İSTANBUL (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun himayesinde hayata geçirilen Engelsiz Balkan Platformu, yarın Saraybosna'da açılacak.

Engelsiz Dünya Platformu'ndan yapılan açıklamada, platformun, öncelikli engelli bireyler olmak üzere, dezavantajlı gruplarla birlikte yaşama kültürünü yaygınlaştırmak maksadıyla eğitim, kültür, sosyal, erişilebilirlik, teknoloji ve istihdam alanlarında faaliyet göstermek üzere hayata geçirilen bir sivil toplum örgütü olduğu belirtildi.

Platformun, 2022 yılına kadar dünya genelinde bölgesel platformları kurma hedefi bulunduğu vurgulanan açıklamada, bu kapsamda Balkan ülkelerinde öncelikli engelli bireyler olmak üzere dezavantajlı gruplarla birlikte yaşama kültürünü yaygınlaştırmak maksadıyla hayata geçirilecek olan Engelsiz Balkan Platformu'nun açılış ve ödül töreninin, Balkan ülkelerinden gelecek temsilcilerin katılımıyla yarın Saraybosna'da yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Dr. Sare Davutoğlu Hanımefendi'nin himaye ve teşrifleriyle hayata geçirilen Engelsiz Balkan Platformu, eğitim, kültür, sosyal, teknoloji, erişilebilirlik ve istihdam alanlarında faaliyetler yapacak. Engelsiz Balkan Platformu, ülke platformlarının bölgesel olarak bir araya gelmesiyle oluşmaktadır. Ülke platformları ise ilk etapta üniversite, sivil toplum kuruluşları, Kızılhaç, yerel yönetimler ve ticaret odalarının bir araya gelmesiyle oluşmaktadır. Pilot ülke olarak Bosna-Hersek ve Makedonya'nın seçildiği Engelsiz Balkan Platformu'nun başkanlığını, pilot çalışmalar bitene kadar ilk iki yıl Engelsiz Dünya Platformu yapacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.