ENHANCER Projesi'nden hizmet ve destek alan başarılı projeler açıklanacak

ENHANCER Projesi'nden hizmet ve destek alan başarılı projeler açıklanacak
Sürdürülebilir Sosyoekonomik Uyum İçin Girişimcilik Kapasitesinin Geliştirilmesi (ENHANCER) Projesi'nden bugüne kadar hizmet ve destek alan başarılı projeler, 26 Ekim'de İstanbul'da ilan edilecek.

Sürdürülebilir Sosyoekonomik Uyum İçin Girişimcilik Kapasitesinin Geliştirilmesi (ENHANCER) Projesi'nden bugüne kadar hizmet ve destek alan başarılı projeler, 26 Ekim'de İstanbul'da ilan edilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ENHANCER Projesi kapsamındaki başarılı projelerin duyurusu yarın törenle yapılacak. 2020'de uygulamaya konulan projede Avrupa Birliği Mali Yardım Fonu çerçevesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü yararlanıcı pozisyonunda bulunurken, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) Türkiye uygulayıcı konumda yer alıyor.

2023 yılı sonuna kadar devam edecek projeyle girişimcilik ve geçim kaynakları imkanlarının iyileştirilmesi ve Türkiye'deki girişimcilik kültürüne katkıda bulunulması amaçlanıyor. Proje kapsamında girişimcilik faaliyetlerinin artırılması, yerel girişimcilik ekosistemlerinin etkin ve kapsayıcı hizmet vermek üzere geliştirilmesi, merkezi ve yerel düzeyde politika, uygulama ve koordinasyonun güçlendirilmesi hedefleniyor.

11 ilde uygulanıyor

Proje, İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Kayseri ve Hatay'da uygulanıyor.

Yaklaşık 32,5 milyon avro bütçesi olan projede, girişimci adaylarının iş kurma eğilimlerini artırmanın yanında yeni kurulan veya büyüme potansiyeli bulunan firmaların başarı ve büyüme imkanını yükseltmeye yönelik çeşitli hizmet ve destekler sağlanıyor.

ENHANCER Projesi'nden bugüne kadar hizmet ve destek alan başarılı projeler, yarın İstanbul Swiss Otel'de düzenlenecek törenle açıklanacak. Törende, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AB Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varheyli değerlendirmede bulunacak.

ICMPD'nin Göç Diyaloğu ve Koordinasyon Direktörü Martijn Pluim'ın açılışını yapacağı etkinlikte başarılı projeler tanıtılacak ve hibe yararlanıcısı kurumların temsilcilerine sertifikaları takdim edilecek.

Etkinlikte ayrıca Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek ile ICMPD Batı Balkanlar ve Türkiye Bölge Başkanı Tamer Kılıç, "Sosyoekonomik Uyum Projelerinin Türkiye'nin Genel Gelişimine Katkısı-ENHANCER Projesi Deneyimi"ni katılımcılarla paylaşacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.