Enkaz kentte bu fırsat gençlere umut oldu

Enkaz kentte bu fırsat gençlere umut oldu
Depremin vurduğu Hatay'da yeni evlenecek gençlere verilecek 150 bin TL'lik 2 yıl vadeli kredi, yeni evlenecek çiftler tarafından olumlu olarak karşılandı.

Depremin vurduğu Hatay'da yeni evlenecek gençlere verilecek 150 bin TL'lik 2 yıl vadeli kredi, yeni evlenecek çiftler tarafından olumlu olarak karşılandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkım Hatay'da yaşanmıştı. Deprem sonrası devlet desteğiyle birçok vatandaş yeni bir hayata başladı. Yeni evlenecek çiftlere müjdeli haber ise Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulmasıyla gelmişti. Yaş şartı olarak 30 yaşını aşmamış vatandaşların müracaatta bulunabileceği devlet destekli 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz olan 150 bin TL evlilik kredisi için başvurular 15 Şubat'ta 28 ilde başladı. Gençlere yönelik sağlanan evlilik desteği yeni evlenecek çiftler tarafından olumlu karşılandı.

iha-20240227aw150203-3.jpg

NİSAN SONRASINA ÇOK FAZLA NİKAH RANDEVUSU ALMA İŞLEMLERİ BAŞLADI

Evlilik müracaatlarının erken başladığını söyleyen Nikah Memuru Niyazi Yalçın, "Nisan sonrasına çok fazla nikah randevusu alma işlemleri başladı. E-Devlet üzerinden başvuru yaptıklarında nikah tarihleri sordukları için çiftler önceden nikah tarihi alıp sonra başvuru işlemini yapıyorlar" dedi.

"Başvuruyu yapmak için nikah işlemlerini hızlandırdık"

Devletin verdiği evlilik kredisinin gençler için avantaj olduğunu ifade eden Yusuf Çakıcıoğlu, "Bu uygulama çok güzel oldu. Bizim için çok iyi oldu. Diğer illerde de uygulanırsa daha güzel olur. Başvuruyu yapmak için nikah işlemlerini hızlandırdık" şeklinde konuştu.

YAŞ SINIRI 29 İDEAL

Evlilik kredisi için nikah günü almaya gelen Nazlı Çağlaya, "Aslında 150 bin TL yeni evlenenler için güzel bir avantaj. 2 yıl da ödemesiz aslında rahat bir şey. Yaş sınırı 29 ideal. 29 yaş üstü aşırıya kaçabilir" dedi.

YENİ EVLENENLER İÇİN 150 BİN TL GÜZEL BİR MİKTAR

150 bin TL kredinin ideal olduğunu belirten Esad Yaşar, "Yeni evlenenler için 150 bin TL güzel bir miktar. Bence iş görür ve güzel. 20'li yaşlarda evlenen çiftler çok fazla ve 30 yaş üstü evlenen çiftler çok fazla olmadığı için sınırlama çok mükemmel bir şey" ifadelerini kullandı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.