Enkazdan çıkan değerli eşyaları polise teslim ettiler

Enkazdan çıkan değerli eşyaları polise teslim ettiler
Seydişehir Belediyesi'nden arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesi Hatay’a giden ekipler, enkaz altından buldukları para ve değerli eşyaları sahiplerine ulaştırılmak üzere polis ekiplerine teslim etti.

Seydişehir Belediyesinden arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesi Hatay’a giden ekipler, enkaz altından buldukları para ve değerli eşyaları sahiplerine ulaştırılmak üzere polis ekiplerine teslim etti.
ekiplerimiz-enkazdan-cikardigi-2.jpg

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerde yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Türkiye'nin dört bir yanından gönüllülerin yardım edebilmek için deprem bölgesine akın ettiği arama kurtarma çalışmalara giden Seydişehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, örnek bir davranış sergiledi.

Hatay’da katıldıkları çalışmalarda bir enkazda arama kurtarma çalışması yaptığı sırada Seydişehir Belediyesi ekipleri bir binanın enkazında para ve değerli eşyaları buldu. Kurtarma ekiplerinin enkazda buldukları para, değerli eşyalar koruma altına alınarak tutulan tutanağın ardından polis ekiplerine teslim edildi.
ekiplerimiz-enkazdan-cikardigi-5.jpg

Seydişehir Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerinin, depremin ilk yaşandığı günden itibaren sahada yer aldığını kaydeden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Belediyemizden 27 personelimiz depremin yaşandığı ilk gün Hatay’a Seydişehir’den yola çıktı. O günden bu güne kadar ekiplerimiz gece gündüz demeden arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerimiz yapmış olduğu arana kurtarma çalışmalarında enkaz altında kalan ve yaşam mücadelesi veren 32 kişiyi enkazdan sağ çıkarırken, çalışmalar sırasında bir binanın enkazında çalıştıkları sırda para ve değerli eşya bulmuş. Önce koruma altına almışlar. Daha sonra ise durumu güvenlik güçlerine bildirmişler. Bulunan değerli eşyalar ve paralar tutanak karşılığında polis ekiplerimize teslim edilmiş. Depremin ilk gününden beri sahada kahramanca emek sarf eden erdemli kardeşlerimin hepsinin alnından öpüyorum” ifadelerini kullandı.
ekiplerimiz-enkazdan-cikardigi-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.