EPDK kararı

EPDK kararı
ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), doğalgaz dağıtım sektöründe bağlantı ve hizmet bedellerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi....

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), doğalgaz dağıtım sektöründe bağlantı ve hizmet bedellerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

EPDK'nın konuya ilişkin kararı, 10 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Karar kapsamında, doğalgaz piyasasıyla ilgili bağlantı tarifeleri, Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde sunulan hizmetlere ilişkin bedeller, güvence bedeli ve bu bedellerin uygulanmasına yönelik usullerde düzenlemeye gidildi.

Buna göre, dağıtım şirketleri EPDK tarafından belirlenen abone bağlantı bedelini uygulayacak. Abone bağlantı bedeline, sayaç ve sayaç bağlantı ekipmanlarına ilişkin malzeme bedelleriyle sayaç montaj bedeli dahil olacak.

Serbest tüketicilere yönelik bağlantı hattı, tüketicinin seçimine bağlı olarak, dağıtım şirketine veya sertifika sahibi kişilere yaptırılabilecek ve bağlantı bedeli taraflar arasında belirlenecek.

Dağıtım şirketi tarafından müşteri talebi olmaksızın, teknik arıza sebebiyle kullanılamaz durumda olan sayaçlar için 14 yılını doldurmuş olmak, diğer hallerde ise 20 yılını doldurmuş olmak kaydıyla, sayaçlar değiştirilebilecek. Bu kapsamda dağıtım şirketi tarafından müşterilerden sayaç değişim bedeli alınmayacak.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.