EPDK'dan 'Ilgın' açıklaması

EPDK'dan 'Ilgın' açıklaması
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), idari ve mali özerkliğe sahip olan Kurumun karar alırken hiçbir siyasi etki altında kalmadığını bildirdi.

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada, bazı medya organlarında yer alan ve yasal olmayan telefon dinlemelerine dayandırılan Konya Ilgın'da 500 megavat kurulu gücünde bir termik santralin lisanslandırma sürecine ilişkin haberlere yönelik kamuoyunu aydınlatma zorunluluğunun ortaya çıktığı belirtildi.

Kurumun, siyasi ve ekonomik istikrarın oluşturduğu yatırım ortamında büyüyen ülke ekonomisinin temel taşlarından birinin de yerli kaynaklardan elektrik üretimi olduğunu her platformda kamuoyuyla paylaştığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurumumuz, kamunun enerji üretiminden çekildiği ve bu alanda yatırımların özel sektör tarafından gerçekleştirildiği elektrik piyasasında yapılan her lisans başvurusunu mevcut mevzuat ve prosedür çerçevesinde titizlikle incelemektedir. Bu inceleme sürecinde her projeye ilişkin olarak diğer kamu kuruluşlarıyla gerekli yazışmalar yapılmakta ve gerekli şartları sağlayanlar lisanslandırılmaktadır. Bu süreçte yapılan başvurulara gerek ilgili dairelerimizce, gerekse Kurulumuzca keyfi bir yaklaşım kesinlikle söz konusu olmamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.