Erbil'de 11. Uluslararası Kitap Fuarı

Erbil'de 11. Uluslararası Kitap Fuarı
Fuar Organizatörü Sabir: - "Tüm tahminlerin aksine, kitapseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştık"

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) düzenlenen 11. Uluslararası Kitap Fuarı yoğun ilgi gördü.

Fuar Organizatörü Nevzat Sabir, ilk başta bölgedeki mali krizden dolayı katılımın çok yüksek olmasını tahmin etmediklerini ancak birkaç gün sonra yoğun katılım yaşandığını belirtti.

Bölgedeki mali krizin kitap satışlarını etkilemediğini dile getiren Sabir, "Tüm tahminlerin aksine, kitapseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaştık. Bölgede normal şartlarda elde edilemeyen birçok kitabın dışarıdan gelen fuar katılımcılarında bulunması satışlara olumlu bir yansıma yaptı. Katılım oranının genel olarak yüksek olduğunu söyleyebilirim." dedi.

Fuarda en çok satılan kitaplara ilişkin ise Sabir, "Önceki yıl kategori olarak en çok dini ve İslam bilimlerini anlatan kitaplar revaçtaydı ancak bu yıl daha çok edebi ve felsefi kitaplar satıldı." bilgisini paylaştı.

Sabir, fuarda dil olarak ise Arapça ve Kürtçe yazılan eserler başta olmak üzere İngilizce, Farsça ve Türkçe kitapların da beğeni topladığını kaydetti.

IKBY'nin Erbil kentindeki Sami Abdurrahman Parkı'nda düzenlenen kitap fuarına 20 ülkeden yaklaşık 200 kitabevi katıldı.

Erbil'de 11. Uluslararası Kitap Fuarı

Erbil'de 11. Uluslararası Kitap Fuarı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.