Erciyes'te Engelliler Ulusal Kar Festivali yapıldı

Erciyes'te Engelliler Ulusal Kar Festivali yapıldı
KAYSERİ (AA) - Erciyes Engelliler Ulusal Kar Festivali'nin bu yıl altıncısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya...

KAYSERİ (AA) - Erciyes Engelliler Ulusal Kar Festivali'nin bu yıl altıncısı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erciyes'teki festivale farklı illerinden 200’ü aşkın engelli katıldı.

Festivale katılan Vali Orhan Düzgün, yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların spor müsabakaları ve kültürel aktivitelere katılmasının mutluluk verici olduğunu belirtti. Mart ayının son haftasına rağmen hala Erciyes’te kayak sezonunun açık olmasına da dikkat çeken Düzgün, Erciyes'e gelen turistlerin her geçen yıl artacağını kaydetti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise festivalin engelliler için bir moral ve motivasyon kaynağı olduğuna değindi.

Geleneksel hale getirdikleri festivali çok önemsediklerine dikkati çeken Çelik, "Buraya ülkemizin farklı yörelerinden gelen engellilerimiz aynı zamanda engelli tüm kardeşlerimiz için bir moral ve motivasyon kaynağı. Çünkü spor yapanları gören engellilerimiz öz güven kazanıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Festivalin açılış töreninin ardından engelli sporcular Kuzey ve Alp Disiplini branşlarında yarıştı. Yarışmalarda engellilerin kayak sporuyla tanışması ve güvenli bir şekilde kayak yapabilmeleri için özel olarak tasarlanmış kayak takımları kullanıldı. Yarışlara milli sporcular da iştirak etti.

Festival kapsamında ayrıca, engelliler için çeşitli aktiviteler de düzenlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.