Ercümen'in 91 Metrelik Dünya Dalış Rekorunu Tescillendi

Ercümen'in 91 Metrelik Dünya Dalış Rekorunu Tescillendi
Milli sporcu Şahika Ercümen, bir süre önce tescillenen 91 metrelik "değişken ağırlıklı paletsiz ip destekli dalış" dünya rekorunu cumhuriyetin 91. kuruluş yılına armağan etti

 Serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen'in, 23 Temmuz'da Antalya'nın Kaş ilçesinde kırdığı 91 metrelik "değişken ağırlıklı paletsiz ip destekli dalış" dünya rekoru, tescillendi.

Milli sporcu Ercümen, Kaş ilçesinde paletsiz daldığı 91 metreyle 5'inci dünya rekorunun sahibi oldu. Rekorun tescili için doping sonuçları beklenen Ercümen, kontrolün temiz çıkmasıyla tescil sürecinin tamamlandığını kaydetti.

Aynı anda Türkiye ve dünyanın farklı noktalarında da bu rekoru kırmaya çalışan sporcuları geride bırakan Ercümen, tescil tarihinin cumhuriyetin 91. yıl dönümü ile çakışmasının kendisi için gurur verici olduğunu söyledi. 

Yeni rekorunu Cumhuriyetin 91. yılına armağan eden Ercümen, "Dünya rekoru kırarken en büyük motivasyonum, ülkemizin adını uluslararası platformda başarı ile duyurabilmekti. Zirvelerde dalgalanan Türk bayrağımızı, mavi suların derinliklerinde de dalgalandırdık. Çok mutlu ve gururluyuz" dedi.

Ercümen, ayrıca Çanakkale Zaferi'nin 100. yılına özel Çanakkale'de de dalış yapacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.