Erdal’dan HES kodu açıklaması

Erdal’dan HES kodu açıklaması
Konya SMMM Odası Başkanı Abdil Erdal, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda Konya SMMM Odasına girişlerde (HES) kodu sorgulamasına geçildiğini açıklandı.

Sağlık Bakanlığı’nca “Hayat Eve Sığar (HES)” uygulaması, kısa mesaj (SMS) veya e-devlet üzerinden verilen HES kodunun, Konya SMMM Odasına girişte sorgulandığını belirten Başkan Erdal, “İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 17.09.2020 tarih ve 102 sayılı kararı ile insanların bir arada çalıştığı veya bulunduğu Vergi Dairesi Başkanlığı, Vergi Denetim Kurulu, SGK, Odalar gibi kurum ve kuruluşlar ile banka, PTT ve kargo gibi işletmelere müracaat eden veya hizmet almaya gelenlerin HES kodu alması zorunlu hale geldi. Bu doğrultuda Odamızda gerekli teknik altyapıyı oluşturarak Oda girişinde QR kod veya SMS’le alınan HES kodu personel aracılığıyla sorgulanmaya başlandı. Vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarında yapacağı işlemlerden önce mağduriyet yaşamamaları için mutlaka HES kodlarını almaları gerekmektedir. Alınan kararlara uymayan kişiler, kararın uygulanmasında ihmali görülen amir, personel ve diğer görevliler hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesine istinaden idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanun’un ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum