Erdoğan-Buhari ortak basın toplantısı

Erdoğan-Buhari ortak basın toplantısı
Nijerya Devlet Başkanı Buhari: - "Geçirdiğimiz bu zor dönemde bize destek olduğunuz için teşekkür ediyorum"- "Ülkelerimizi kalkındırmaya devam ediyoruz. Halklarımız için istihdam yaratmaya ve güveni tesis etmeye devam ediyoruz"

ABUJA (AA) - Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Geçirdiğimiz bu zor dönemde bize destek olduğunuz için teşekkür ediyorum" dedi.

Buhari, Başkanlık Sarayı'nda düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, ziyaretinden dolayı Erdoğan'a teşekkürlerini ileterek, ikili ve heyetler arası görüşmelerin oldukça faydalı geçtiğini söyledi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin 16. yüzyılda başladığına işaret eden Buhari, görüşmelerde birçok konunun ele alındığını dile getirdi. Buhari, Nijerya polis teşkilatına verdiği eğitimler ve kaliteli teçhizatlar için Türkiye'ye teşekkürlerini sundu.

Türkiye ve Nijerya'da son dönemde gerçekleştirilen terör saldırılarına değinen Buhari, iki ülkenin liderleri olarak birbirlerine başsağlığı dilediklerini ilettiklerini kaydetti.

Bu saldırılar karşısında morallerini bozmadan, ülkelerini kalkındırmak için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Buhari, "Sayın Cumhurbaşkanı size bir kere daha hoş geldiniz diyorum ve özellikle geçirdiğimiz bu zor dönemde bize destek olduğunuz için teşekkür ediyorum. Ülkelerimizi kalkındırmaya devam ediyoruz. Halklarımız için istihdam yaratmaya ve güveni tesis etmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Buhari, Erdoğan'a Türk iş adamlarının Nijerya’da, Nijeryalı iş adamlarının da Türkiye’de yatırım yapmasını teşvik ettiği için teşekkürlerini iletti.

Yapılan görüşmelerde sanayi ve ekonomik iş birliği alanında mutabakat zabıtları imzalandığını bildiren Buhari, enerji ve güvenlik alanlarında da imzalanacak yeni belgeler üzerinde çalışıldığını dile getirdi.

Buhari, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini Türkiye'ye davet ettiğini, en kısa zamanda bu davete icabet etmeye çalışacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.