Erdoğan: Enflasyon hedefini açıkladı

Erdoğan: Enflasyon hedefini açıkladı
 Editör
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Pek çok ülkede enflasyon oranları 60-70 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Enflasyonu kalıcı olarak tek haneli rakamlara geriletmek en önemli hedefimiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde "Ford Otosan Yeniköy Fabrikası Açılış Töreni"nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küresel ekonomi 2-3 yıldır çok ciddi zorluklarla, krizlerle mücadele ediyor. Tüm dünyayı derinden sarsan covid-19 salgınının etkilerinden henüz tam manasıyla kurtulmadan Rusya-Ukrayna savaşı patlak verdi. Tedarik zincirindeki kırılmalara enerji ve gıda fiyatlarıyla ilgili sıkıntılar eklendi.

Pek çok ülkede enflasyon oranları 60-70 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Enflasyonu kalıcı olarak tek haneli rakamlara geriletmek en önemli hedefimiz.

Dünyadaki diğer tüm ülkeler gibi biz de etkilendik, etkileniyoruz. 14 milyon insanımızı etkileyen 6 Şubat depremlerinde 50 bin insanımızı kaybettik, ciddi yıkımlar yaşadık. 100 milyar doların üzerinde ilave finansman ihtiyacımız ortaya çıktı.

Türkiye Yüzyılı vizyonu altında hedeflerimizden vazgeçmedik, programlarımızı rafa kaldırmadık. Küresel gündemi meşgul eden krizlerin hepsi ülkemizin içinde yer aldığı bölgede meydana geliyor. En büyük başarımız şimdiye kadar ülkemizi sıcak çatışmaların tarafı yapmamaktır. İstikrarsızlık ateşinin ülkemize sirayet etmesine izin vermememiz olmuştur. Türkiye'yi krizlerin çözümünde anahtar ülke konumuna getirdik.

REKOR GELİR BEKLENTİSİ

Tüm paydaşlarla istişare içinde hazırladığımız planları hayata geçireceğiz. Önümüzdeki 5 yıl boyunca ekonomide bizlere rehberlik edecek kalkınma planımızda yüzde 5 oranında istikrarlı büyüme hedefliyoruz. Amacımız 2028 yılında 1,6 trilyon dolar toplam ve 17 bin 554 dolar kişi başına milli gelire ulaşmaktır. Yılda ortalama yüzde 3 istihdam artışı sağlayarak dönem sonunda işsizliği yüzde 7,5'e indirmeyi öngörüyoruz.

Doğrudan yatırımları ülkemize çekmek için hukuki süreçleri kolaylaştıracağız. Temel vergi kanunlarında yatırımcı dostu, sade, anlaşılır vergi sistemi oluşturmaya yönelik düzenlemeler yapacağız. Uluslararası yatırım ve yatırımcılar için güvenli liman olma vasfı güçlendirilecektir.

Unutmayın ki ayakta kalarak geride bıraktığınız her fırtına size eşsiz tecrübeler de kazandırır. Ülke olarak biz artık bu tecrübeye sahibiz. Küresel ve bölgesel her gelişmenin maliyetini çok daha erkenden görebiliyoruz. Dolayısıyla ona göre hazırlığımızı yapıyor, sonuçları yönetebiliyoruz.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.