Erdoğan Yine Merkez Bankası'nın Faiz Politikasını Eleştirdi

Erdoğan Yine Merkez Bankası'nın Faiz Politikasını Eleştirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez bankasının faiz politikalarını eleştirdi. Erdoğan, "Faiz belasından bu ülkeyi kurtarmaya mecburuz. Bu oyunu biz bozacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Saray'ında düzenlenen Anadolu Aslanları İş Adamları Derneğinin (ASKON) 9. Olağan Genel Kurulu toplantısında konuştu. Erdoğan daha önce de sert tepki gösterdiği Merkez'in faiz kararını gündeme getirdi. Merkez Bankası'nın faiz politikasını eleştiren Cumhurbaşkanı, "Bu kadar yüksek faizle yatırım olur mu? Maliyet düşer mi? Bunu çözeceğiz. Bu mantıkla enflasyon düşmez. Türkiye'de en fazla kazanan sekör finans. Neden? Çünkü garibanın parasını topluyor. Bunu çözeceğiz. Buna izin vermeyeceğiz." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının ayrıntıları:

"FAİZ BELASI"

"Faiz belasından bu ülkeyi kurtarmaya mecburuz. Büyümeyi sağlamak için yatırım yapmamız lazım, üretim sağlamamız lazım Biz yüzde 63 faizlerde kalsaydık bugün buralara gelemezdik. Bu mantıkla enflasyon düşmez.

"FAİZ ORANLARINI DÜŞÜRMEYE MECBUR"

Faiz enflasyon sebep netice ilişkisidir. Enflasyon sebep değil neticedir. Ama enflasyonu sebep olarak gösterip faizi netice olarak gösteriyorlar. Kimi aldatıyorsunuz ya. Yatırımcı ülke bu faiz oranlarını düşürmeye mecburdur 4,6'ya geldik faizde. İniyoruz 2'ye doğru falan. O arada Gezi olayları başladı. Bu manidar değil mi. Çünkü Türkiye'nin sıçrayacağını gördüler.

"BİZ BU OYUNU BOZACAĞIZ"

Türkiye'de en çok kazanan sektör finans sektörüdür. Bu oyunu biz bozacağız. Eski Türkiye'nin tekelleri tek tek ortadan kalkıyor. On yıllar boyunca yüzümüzü Ortadoğu'ya dönmemizi engellediler. Ortadoğu'nun tüm zenginliklerini sömürdüler. Biz yüzümüzü oraya döndüğünde eksen kayması, yeşil sermaye dediler, bataklık diyerek üzerimize gelmeye kalktılar.

"İŞSİZLİK AZALDI"

Hamdolsun eski Türkiye'nin tüm tekelleri tek tek kalkıyor. Sanatı medyayı ellerinde tutan tekeller tek tek sarsılıyor. Ekonomiyi elinde tutan ulusal ve uluslararası tekeller de gücünü kaybediyor. Söylentilere dedikodulara algı operasyonlarına aldanmayın Türkiye ekonomisi sağlam temellerle gidiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.