Erdoğan'dan bedelli askerlik açıklaması: TSK'nın kanaatini bir kenara koyamayız

Erdoğan'dan bedelli askerlik açıklaması: TSK'nın kanaatini bir kenara koyamayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan bedelli askerlikle ilgili soruya, "Şu anda da bunun artıları, eksileri var. Böyle bir dönemin içerisindeyiz. Nedense birileri zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyorlar. Bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Burada TSK'nin kanaatini bir kenara koymak da mümkün değil. Bu kanaat, TSK'nın da ihtiyacını göz ardı ederek değil, onu değerlendirmeye alarak böyle bir karar verilir. Ondan sonra da hükümet kararını uygulamaya koyar." dedi.

BEDELLİDE RAKAMLAR NETLEŞİYOR

“ÇÖZÜM SÜRECİ”

Uygulama asıl olandır. 6-7 Ekim olaylarından sonra gelişmeler sözde değil özde olmalıdır. Silahsızlanma konusunda atılacak adımdalar ülkemizin huzuru için, vatandaşlarımızın çözüm sürecinde beklentilerine cevap olarak önemli adım olacaktır. Bunu beklemek idealimizdir. Atılacak adımları hassasiyetle takip ediyoruz. Beklentimiz çözüm süreci bu istikamette devam etsin.

SURİYELİ MUHALEİFERE EĞİTİM

Suriye’de hedefi rejim olan çalışmanın olması lazım. Yapılması gereken henüz yapılmadı. Koalisyon güçleri bizim de tavsiye ettiğimiz adımları atmış değiller. Süreç gerçekleşmeden Türkiye’nin tutumu şuanda nasılsa öyle devam edecektir. Irak ve Suriye farklı değerlendirilmemeli. Irak’ın yüzde 40’ı işgal altındadır. Sağlıklı netice alınmamıştır. Temenni ederiz ki kısa sürede netice almış oluruz

BEDELLİ ASKERLİK

Şuanda artıları var eksileri var. Böyle dönemim içerindeyiz. Birileri bu işi kaşıyorlar. Bu karar TSK’nın da ihtiyacını değerlendirmeye alarak karar verilir, sonra hükümet kararını uygulanmaya koyar. Böyle kararı ne hükümet verdi ne de TSK’nın kanaati açıklandı, ne de bana kesin yansıyan bir konu değildir. TSK'nın kanaatini bir kenara koyamayız.  Ben artı ve eksilerini ilgili mercileri, değerlendirerek karar vermeliyim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.