Erdoğan'ın Şeb-i Arus mesajı

Erdoğan'ın Şeb-i Arus mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sıkıntılar karşısında birbirine kenetlenerek sabreden, mücadele azmini yitirmeyen, Hakk'a ram olan bir millete diz çöktürebilecek hiçbir kuvvet yoktur" dedi

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın Hz. Mevlana'nın 743. vuslat yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladığı belirtildi.

"Vefatının, yani maşukuyla vuslatının 743. yıl dönümünde, büyük mütefekkir, büyük mutasavvıf, gönül ve aşk insanı Mevlana Celaleddin Rumi'yi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyoruz." ifadesini kullanan Erdoğan, Mevlana Celaleddin'in 7,5 asır önce ektiği muhabbet tohumlarıyla kalpleri yeşerttiğini vurguladı.

Mevlana'nın, Mesnevisi, sözleri ve tavsiyeleriyle milletin yolunu aydınlattığını bildiren Erdoğan, Horasan'dan Bağdat'a, Mekke ve Medine'den Şam'a kadar döneminin önemli ilim ve irfan merkezlerini ziyaret eden Mevlana'nın, medeniyetin tüm birikimini Anadolu'ya taşıdığını aktardı.

- "Kıymetli hazineyi en iyi biçimde değerlendirmeliyiz"

Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli, Hacı Bayram Veli gibi manevi önderlerin, aşk, sevgi, umut, cesaret ve özgüveni aşıladığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Nitekim Anadolu topraklarını bize vatan kılan ruh, bizi muhabbetle birbirimize kenetleyen bağ, tevarüs ettiğimiz bu muhteşem mirasta gizlidir. Bilhassa bölgemizin ve ülkemizin içinden geçtiği bu kritik günlerde, bu eşsiz mirası, bu kıymetli hazineyi en iyi biçimde değerlendirmemiz gerekiyor."

Mevlana'nın, Moğol ve Haçlı saldırıları gibi büyük yıkım ve katliamların izlerini bizzat gördüğünü de vurgulayan Erdoğan, Mevlana'nın "Tüm iyi şeyler, sabırdan sonra gelir" sözünün herkese rehber olması gerektiğini belirtti.

- "Fitne tohumları asla boy vermeyecektir"

"Sıkıntılar karşısında birbirine kenetlenerek sabreden, mücadele azmini yitirmeyen, Hakk'a ram olan bir millete diz çöktürebilecek hiçbir kuvvet yoktur." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Milletimiz köklerine, tarihine, ecdadına ve kadim değerlerine sahip çıktığı müddetçe, mezhep ve etnik kimlik üzerinden ekilmeye çalışılan fitne tohumları bu topraklarda asla boy vermeyecektir. Nefret yerine muhabbeti, ihtilaf yerine ittifakı, düşmanlık yerine kardeşliği, umutsuzluk yerine sabrı ikame ettiğimiz sürece, geleceğimiz, inşallah bugünümüzden çok daha aydınlık, çok daha huzurlu olacaktır. Bu düşüncelerle, Şeb-i Arus'un 743. yıl dönümünde Mevlana'yı tekrar hürmetle anıyor, onun şahsında ilmi, idrak ve irfanlarıyla gönüllerimizi aydınlatan tüm manevi rehberlerimize Allah’tan rahmet diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.