Ereğli'de tarım sektörü büyük buluşmaya hazır

Ereğli'de tarım sektörü büyük buluşmaya hazır
Konya’nın Ereğli ilçesinde ilk defa gerçekleştirilecek olan Tarım ve Hayvancılık Festivali 22 Ağustos 2016 Pazartesi günü kapılarını Ereğlili çiftçilere açacak.

Ereğli Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Tarım ve Hayvancılık Festivali'ne yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 80 firma katılacak. 3 gün sürecek festivalde tarımsal alet ve makine ile tarımsal girdiler sergilenecek. Tarım festivalinin organizatörü Hakan Özgenç, Ereğli’de ilk kez gerçekleştirilecek olan festivalin sadece Ereğli değil diğer il ve ilçelerdeki bölge çiftçisi için önemli bir deneyim olacağını kaydetti. Tarım festivaline katılımın yüksek olduğunu ifade eden Özgenç, bu projenin yapılmasına katkı sağlayan Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e teşekkür etti.
Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise Ereğli’de ilklere imza atmaya devam ettiklerini belirttiği açıklamasında, tarım sektörünün büyük buluşmasının Ereğli ve bölge tarımı için çok büyük avantajlar getireceğine dikkat çekti. Tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan gelişmeleri ve yenilikleri tek çatı altında Ereğli ve bölge çiftçisine sunmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Özgüven, 22 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olan ve 3 gün boyunca sürecek festivalin ziyaretçi ve katılımcılara; üretimde ihtiyaç duyulan hammadde, yeni teknoloji, donanım ve sistemlerdeki yenilikleri aynı çatı altında bulabilmek, yerli ve yabancı yatırımcılarla yeni iş bağlantıları kurabilmek, farklı ürün ve teknolojileri fiyat avantajları ile bulabilmek, bölgenin ve Ereğli’nin önemli tarımsal avantajlarını incelemek, fırsatları detaylı analiz etmek, sektördeki gelişmeleri ve beklentileri yakından takip edebilmek gibi pek çok fırsat sunacağını kaydederek tüm çiftçileri etkinliğe katılmaya davet etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.