Ereğlililer bir araya geldi

Ereğlililer bir araya geldi
Ereğli Konya İşadamı, Sanayici ve Bürokratlar Derneği tarafından düzenlenen plaket töreni ve yemek programına, Ereğli’nin önde gelen iş, sanat ve siyaset insanları katıldı.

Ereğli Konya İşadamı, Sanayici ve Bürokratlar Derneği (ERKONSİAD) tarafından düzenlenen plaket töreni ve yemek programına Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu, ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, DSYB Konya Şube Başkanı Edip Yıldız ve Ereğli’nin önde gelen iş ve düşünce adamları katıldı. Programın açılış konuşmalarını yapan ERKONSİAD Kurucu Başkanı Avukat Ali Süzgün, “Birbirinden kıymetli değerli hemşerilerim. Ereğli’mize hiçbir siyasi kaygı gütmeden, menfaat beklemeden, koşulsuz hizmet eden, yaşam tarzlarıyla, mütevazilikleriyle örnek olan, nerde bir ihtiyaç sahibi hemşerimiz olsa yardıma koşan abilerimiz, kanaat önderlerimiz sizler için ne yapsak azdır. Yemek bahane, pandemi döneminde sizleri özledik birlikte olmak istedik. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu’nun gerek yerel gerekse ulusal basında hemşerilerine destek oluyor diye haksız ithamlara dahi maruz kaldı. Ereğli için yapılması gereken her şeyi gücü yettiği oranda yaptı, yapmaya da devam ediyor” diye konuştu.

dsc-0087.jpg

EREĞLİLERE TEŞEKKÜR

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yolu düşen herkesin mütevaziliği ve insanlığı ile özel bir insan olan Prof. Dr. Serdar Göktaş’ı ziyaret etmesi gerektiğine değinen Süzgün, “Prof. Dr. Erdal Kalkan ise azmi başarıları ile Ereğlilerin gururu. Tıp profesörü olduğu kadar hukukçu kimliği ile örnek bir hemşerimiz. Prof. Dr. Salim Güngör hocamız da Ereğli'de kanser denilince ilk akla gelen isim. Amansız hastaların umudu, Ereğli'nin abisi. Mustafa Özşenol ise hayırsever iş adamımız. Ramazanlarda kamyonlarla ihtiyaç sahiplerine Gıda, giysi yardımlarınızı unutamayız. Yüksekokul binasını Ereğli’mize kazandıran güzel insan. DSYB'nin yıkılmaz başkanı Edip Yıldız da her konuda desteğini bizlerden hiç esirgemeyen başkanımız. Bugünkü yemek organizasyonumuzun da ev sahibidir. Prof. Dr. Serdar Karaköse de sıcak kanlılığı, 7'den 70'e herkesin sevdiği, insanlarda emeğini hiç esirgemeyen hocamız. Rahmetli Babası Ali Karaköse'yi de tanıma imkânım odu. Bir insan ancak onun kadar nazik ve beyefendi olabilir” dedi.

dsc-0096.jpg

EREĞLİ HEPİMİZİN GÖZBEBEĞİ

“Ereğli hepimizin gözbebeği” diyen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, “Ereğli huzuru hak etti. Ereğli’nin birlik ve beraberlik içerisinde huzurunu inşa etmek hepimizin vebali. Huzur genel ahlak ve hukuk kurallarıyla inşa edilen bir şey değil. Aç veya açık varsa huzuru inşa edemezsiniz. Huzuru inşa etmenin yolu, aç veya açığı olmayan, işsizi olmayan bir Ereğli olması halinde Ereğli’de huzuru inşa edebilirsiniz. Bizde bunu başarmaya çalışıyoruz” dedi.

dsc-0093.jpg

EREĞLİ’NİN İHTİYACI OLAN STRATEJİK FAKÜLTELERİ AÇTIK

Yeni açmayı istedikleri bölümler ile Ereğli’de 3 bin civarı öğrencinin eğitim görmesini planladıklarını aktaran Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu, “Ereğli’nin kampüsü adına üniversite adına elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Ereğli adına Veterinerlik ve Ziraat Fakültesi olmak üzere 2 fakülte açtık. Genelde taşrada olan fakülteler merkezde olan fakültelerin devamı niteliğindeydi. Belki Türkiye’de ilk, merkezde olmayan ancak taşrada açılan ilk fakülteler Ereğli’de. Bu fakülteler ise Ereğli’nin ihtiyacı olan stratejik fakülteler” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından katılımcılara plaketleri ve hediyeleri takdim edilirken yemek programına geçildi. Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. Yiğit Berkay ÇOPUR

dsc-0082.jpg

dsc-0103.jpg

dsc-0104.jpg

dsc-0107.jpg

dsc-0111.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.