Ergan Dağı'nda Kayak Sezonu Açıldı

Ergan Dağı'nda Kayak Sezonu Açıldı
Erzincan'daki 2 bin 970 rakımlı Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde, kar kalınlığının yeterli seviyeye gelmesiyle kayak sezonu açıldı- Vali Arslantaş:- "Ergan'da bu yıl pist alanında çok iyi çalışmalar yaptık. Akşam saatlerinden sonra da insanların kayak

ERZİNCAN (AA) - Doğu Anadolu'nun gözde turizm merkezlerinden Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasıyla kayak sezonu açıldı.

Erzincan il merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Ergan Dağı'nda yer alan, 2 etaptan oluşan ve kesintisiz 12 kilometre kayak yapma alanına sahip kayak merkezinde, sezonun açılması için kar kalınlığı yeterli seviyeye ulaştı. Yeterli kar olmadığı için sezonu gecikmeli açan 2 bin 970 rakımlı kayak merkezi, kayakseverleri ağırlamaya başladı.

Merkezde kayak yaparak doyasıya eğlenen konuklar, tesislerin bulunduğu alanda yer alan ve buz tutan Ardıçlı Gölü çevresinde gezinti yaparak manzaranın keyfini yaşadı.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş da sezon açılışı dolayısıyla Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu, Erzincan İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun ile Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'ne gelerek incelemelerde bulundu.

Vali Arslantaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yurt genelinde olduğu gibi Erzincan'da da hava sıcaklıklarının uzun süre mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle Ergan'da kar seviyesinin yeterli seviyeye ulaşamadığını dile getirdi. Bu nedenle Ergan'da bu yıl ocak ayında sezonun açılabildiğini söyleyen Arslantaş, şöyle devam etti:

"Güzel bir tesadüf eseri kar, öğrencilere karnelerin verildiği gün yağdı. Ergan'da bu yıl pist alanında çok iyi çalışmalar yaptık. Akşam saatlerinden sonra da insanların kayak yapmasına imkan sağlayabilecek pist ışıklandırmasını tamamladık. Telesiyej sistemine ek olarak teleski sistemimiz faaliyete girdi. İnsanlarımız kayaktan kardan çekinmeden, korkmadan buyursunlar Ergan dağımıza gelsinler. Burada profesyonel hocalarımızın marifetiyle bir saatte kayak yapmayı öğrenirler. Çocuklarını alsın karne hediyesi olarak buraya gelerek keyifli saatler geçirsinler."

Kayak yapmak için Ergan Dağı'na gelen Tarık Eker, birçok şehre kayağa gittiğini ve yaklaşık 20 gündür kar yağışını beklediğini aktararak "Ergan'ın Türkiye'nin en iyi kayak pistlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Uzunluk ve kar kalitesi bakımından çok güzel." dedi.

Kayaksever Ömer Özyiğit ise Ergan'ın güzel ve uzun bir piste sahip olduğuna işaret ederek tüm kayakseverleri buraya davet etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.