Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, 28 kişilik uzman ekibin Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında mahsur kalan işçilere ulaşmak için yürütülen çalışmalara desteğini sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, 28 kişilik uzman ekibin Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında mahsur kalan işçilere ulaşmak için yürütülen çalışmalara desteğini sürdürdüğünü söyledi. 

İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ocakta mahsur kalan işçileri kurtarmak için tahkimat ekibi oluşturduklarını, ilk günden itibaren çalışmalara destek verdiklerini anlattı.

Kurtarma çalışmalarına katılan ilk ekibi Zonguldak'a gönderdiklerini ifade eden İnan, "Dün yeni ekibimiz geldi. Onlar görevi devraldı. Kazanın olduğu ocaktaki kurtarma faaliyetlerine benim dışında TTK Karadon Müessese Müdürümüz ve Makine İkmal Daire Başkanımız da katılıyor. Mühendis ve maden işçilerinden oluşan 28 kişilik uzman ekibimiz, maden ocağında mahsur kalan işçilere ulaşmak için yürütülen çalışmalara desteğini sürdürüyor" diye konuştu.

İnan, ekiplerinin iş güvenliği tedbirlerinin yanı sıra tahkimat işlerini yürüttüğünü, tahlisiyeci madencilerin de üretimde görevli kazmacılardan oluştuğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.