Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "Yer altında ciddi bir su birikintisi söz konusu. Buradaki öncelikli hedefimiz, bir an evvel madende bulunan su seviyesinin daha da aşağılara indirilmesi. O yönde yoğun şekilde çalışmalar sürüyor"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ermenek'teki özel şirkete ait maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilere ilişkin, "Yer altında ciddi bir su birikintisi söz konusu. Buradaki öncelikli hedefimiz, bir an evvel madende bulunan, su seviyesinin daha da aşağılara indirilmesi. O yönde yoğun şekilde çalışmalar sürüyor" dedi.  

Elvan, gazetecilere yaptığı açıklamada, son derece üzücü bir hadise yaşadıklarını bildirdi.

Temennilerinin yer altında bulunan 18 işçinin sağ salim çıkarılması olduğunu dile getiren Elvan, şunları kaydetti:

"Yer altında ciddi bir su birikintisi söz konusu. Buradaki öncelikli hedefimiz, bir an evvel madende bulunan su seviyesinin daha da aşağılara indirilmesi. O yönde yoğun şekilde çalışmalar sürüyor. Şu anda çalışan pompalar var. İlave pompalar şu anda yerleştirilmeye çalışılıyor. Pompa, boru, jeneratör gibi eksikliklerimiz var. Onların süratle, Konya, Karaman ve Mersin'den temin edilmesi yoluna gidildi. Muhtemelen birkaç saat içinde bunlar buraya ulaşmış olacak. Koordineli şekilde inşallah su seviyesini bir an evvel daha aşağı indirip yer altında bulunan kardeşlerimize ulaşmak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz o. Oldukça üzüntülüyüz. Taner Yıldız beyin de bahsettiği gibi özel sektöre ait bir şirketti, şirketin bir işletmesi. Zannedersem bir taşeron vasıtasıyla işletilmesi söz konusu. Bunların detayları, bununla ilgili tahkikat Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız tarafından yapılacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.