Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması
AFAD:

 Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ermenek'te işçilerin mahsur kaldığı madende, su tahliye çalışmalarını büyük oranda hızlandıracak "ahtapot" olarak adlandırılan aracı bölgeye ulaştığını bildirdi.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, AFAD koordinasyonunda 379 kişilik ekibin üstün gayreti ve 62 araç ile yürütülen arama kurtarma çalışmalarının kesintisiz sürdüğü belirtilerek, AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Karaman Valisi Murat Koca ile sabah saatlerinde çalışmaları yerinde incelediği kaydedildi.

AFAD Mobil Koordinasyon Merkezinin alanda görev alan birimlerin ve müdahale operasyonunun daha etkin yönetilebilmesi için olay mahallinde kesintisiz hizmet verdiği ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarında, suyun tahliyesini hızlandıracak jeneratör ve motopomplar olay mahalline sevk edildi. Bunlardan biri olan ve 'ahtapot' olarak adlandırılan hortum araçları, dakikada 8 bin 500 litre su tahliye edebiliyor. 60 metre derinlikten su çekebilme yeteneğine sahip olan araçlar, 50 metre yükseğe su tahliyesi yapabiliyor. Alana sevk edilen jeneratörler sayesinde 250 kW'lık mevcut kurulu güç 6 kat arttı, çalışmalar daha hızlı bir şekilde yürütülmeye başlandı. Dün, olayın meydana geldiği ilk andan saat 19.00'a kadar 2'si yaralı olmak üzere, 16 işçi göçük altından kurtuldu. Diğer işçilerin kurtarılabilmesi için madendeki suyun motopomplar ile tahliye edilmesi işlemi devam ediyor." 

AFAD Arama Kurtarma Birliklerinden 4 deneyimli dalgıcın da çalışmalara katıldığı belirtilerek, arama kurtarma çalışmalarının 379 kişilik ekip, 2 uçak, 2 helikopter, 21'i ambulans ve 15'i AFAD Arama-Kurtarma Aracı olmak üzere 62 araçla AFAD koordinasyonunda aralıksız sürdüğü bildirildi.

Alana çok sayıda motopomp, 3 seyyar aydınlatma cihazı, 10 büyük çadır, seyyar mutfak, mobil yatakhaneler, 700 battaniye, kumanya ve içecek sevk edildiği ifade edilerek, 7 mobil baz istasyonunun kurulduğu, kumanya ve içecek sağlandığı kaydedildi.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.