Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: "İnşallah hızlı bir şekilde suyun tahliyesini sağlayacağız. Şu anda eldeki imkanlar son derece iyi koordine ile götürülüyor"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ermenek ilçesindeki maden ocağında işçilerinin mahsur kalmasına ilişkin, "İnşallah hızlı bir şekilde suyun tahliyesini sağlayacağız. Şu anda eldeki imkanlar son derece iyi koordine ile götürülüyor" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile olay yerinde incelemelerde bulunan Çelik, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

- Su tahliye çalışmaları

Su tahliye çalışmasının durumunun sorulması üzerine Çelik, "Teknik heyetler bu şartlar içerisinde de çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah hızlı bir şekilde suyun tahliyesini sağlayacağız. Şu anda eldeki imkanlar son derece iyi koordine ile götürülüyor" dedi.

Yerin altında bazı sorunların da meydana geldiğini ifade eden Çelik, plastik bir borunun işlevsiz hale gelmesinin zaman kaybına neden olduğunu dile getirdi.

"Su çekme aracı 'Ahtapot'un ne zaman çalışmaya başlayacağı" yönündeki bir soru üzerine Bakan Çelik, şunları kaydetti: 

"Biz aşağıda iken tahliye hattında bir sorun oldu. Dolayısıyla devre dışı kalması nedeniyle onun için de ayrı bir zaman gerekiyor. Plastik borunun işlevsiz hale gelmesi oldu. Bu bir zaman kaybı. Su tahliyesi devam ediyor."

- Su baskını nasıl oluştu?

Su tahliyesinden sonra ancak olayın nasıl meydana geldiği ile ilgili bir sonuca varılabileceğine işaret eden Çelik, şöyle konuştu:

"Su tahliyesi olmadan bu kadar yoğun bir su baskınının nasıl olduğu ile ilgili bir şey söylemek doğru değil. Ocak su dolmuş. Acaba bu su daha önceki imalat yerlerinden kaynaklanan bir birikimin neticesinde olan bir şey midir, başka bir şey midir? Henüz onu doğrulayabilmek için suyun boşaltılması gerekiyor. Su baskınının nasıl olduğunu ancak su atımından sonra bir neticeye ulaştırmak mümkün olabilir."

- "Balık adamların hayatlarını da tehlikeye atmak doğru değil"

Dalgıçların su dolu alana girip girmedikleri şeklindeki soruyu da cevaplandıran Çelik, "Teknik olarak herkes ne yapması gerekiyorsa geldi, baktı. Eğer yapacakları bir şey var ise yapacaklar. Daha içeriyi görmeden konuşmak doğru değil. Gittik, baktık, gördük. Balık adamların hayatlarını da tehlikeye atmak doğru değil. Onlar ne yapacaklarını biliyorlar. Yapılacak bir görev varsa onun için gelmişler zaten. Eğer yapamıyorlarsa şartlar uygun değil" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.