Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Ermenek’te maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin, "Elimizden geldiğince tüm imkanlar seferber edildi, çalışmalar devam ediyor" dedi.

Bakan Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Karaman Ermenek’te maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çamur kitlenin yeraltından temizlenmesi, temizlenen kesimin tahkimatının yapılması ve suyun tahliyesinin yürütülen çalışmalarda önceliklerini oluşturduğunu dile getiren Elvan, çalışmalarda en son teknolojinin kullanıldığını söyledi.

Elvan, şu anda 75-80 civarında işçinin iki yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

İşlere yönelik umutlarının her geçen gün azaldığını belirten Elvan, "Elimizden geldiğince tüm imkanlar seferber edildi, çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

Elvan, bir soru üzerine, savcılığın başlattığı soruşturmayla ilgili kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını söyledi.

Her gelişmeyi basınla ve kamuoyuyla paylaştıklarını anlatan Elvan, şöyle konuştu:

"Herhangi bir sorunuz varsa biz bunları cevaplandırmaya hazırız ama kulaktan dolma bilgilerle haber geçilmesi son derece yanlıştır. Doğru haberi geçelim, sizden hiçbir şeyi saklamıyoruz. Ne varsa olan biten neyse açıklığıyla ortaya koyuyoruz. Birilerinin buraya gelip, fısıltılarla şurada şöyle oluyormuş, burada böyle oluyormuş diye bir taraftan insanları provoke edici, diğer taraftan da yalan haber üreten kişilere lütfen itibar etmeyiniz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.