Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Karaman Ermenek’te maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin, "Konu sudan ibaret olsa zaman vermek mümkün ama içeride gelişen ve muhtemel gelişmelere karşı bir şey söylemek doğru değil" dedi. 

Bakan Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Karaman Ermenek’te maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Herkesin üzerine düşen görevi azami şekilde yerine getirdiğini ifade eden Çelik, ocakta olup bitenler ve yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi kaynağının yaptıkları açıklamalar olduğunu vurguladı.

Sabah bölgeye geldiklerinde, "Su çekiminin tahliyesinin bir miktar durdurulduğu ve çalışmaların yapılmadığı, tahkimatın yapılmadığı" gibi son derece olumsuz, gerçeği yansıtmayan bazı değerlendirmelerle karşı karşıya kaldıklarını anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Sayın Bakanlarla birlikteydik, bunlar doğru değil, tam aksine gerek tahkimatla gerek içerideki materyallerin dışarıya atılması ve suyun tahliyesiyle ilgili yoğun çalışma içinde olan yüzlerce arkadaş varken yanlış bilgilendirmenin yapılmaması ve bilgi kaynağının mutlaka bu açıklamalar çerçevesinde değerlendirilmesinin doğru olacağı kanaatindeyim. Kamuoyuna yanlış bilgi vermeyelim. Gerçekten son derece ehil arkadaşlarımız planlı bir şekilde şu anda ocağın metrelerce altında çok düzenli bir çalışmayı sürdürüyor. İnşallah kısa süre içinde yol alırız temennisinde bulunuyorum."

Bakan Çelik, "Bu ocağa ruhsat verilmemeliydi" şeklinde basına yansıyan demecinin olduğunun ifade edilmesi üzerine, "Daha önce buraya gelen milletvekili arkadaşlarımız, geçmişteki maden kazaları ile ilgili bazı değerlendirmeler yaptı. Bu arkadaşların bazılarının, bazı yanlış aktarımları oldu. Bunu düzeltmeye dönük bir açıklamaydı. Bugün ifade ettiğimiz gibi konu, şu ocağın içinde olup bitenlerin hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasının mücadelesi. Bunu başka noktaya çekmeyi doğru bulmuyorum. Bu doğru bir yaklaşım değil" ifadesini kullandı.

Düne kadar yapılan çalışmalarla su tahliyesiyle ilgili bütün tedbirlerin alındığına işaret eden Çelik, "Konu sudan ibaret olsa zaman vermek mümkün ama içeride gelişen ve muhtemel gelişmelere karşı bir şey söylemek doğru değil. Konu su olsa belki de zaman verme imkanı olacak ama bilemiyoruz, ocaktaki gelişmeleri izleyerek bunları değerlendirmekte fayda var" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.