Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek'teki maden kazasına ilişkin, "İşçilerimizin üzerinde hala su var. Akşama kadar bu suyun tahliyesinin devam etmesi halinde akşam bunları netleştireceğiz ama net olan bir şey var, işçilerimiz hala suyun daha altında duruyor" dedi.

Bakan Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'la gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kurtarma çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Yıldız, "Daha arkadaşlar, çalışmanın yarısındayız. Çalışma tamamlanmış değil ama biz sayın bakanımızla suyu aktığında nasıl bir efekt ve miktar oluşturuyor yerinde görmek için geldik" dedi. 

Yıldız, kurtarma çalışmalarını sürdüren ekiplerin vardiyalarını düşürdüklerini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"8 saatlik vardiyaları yerine göre 4 ila 6 saate indirdik ki daha seri malzeme yükleyebilsinler, vagondan da çıkartabilsinler. Kurtarma faaliyeti sırasında ciddi problemlerle karşılaşılmadı. Malzeme yumuşadığı kadar çökebiliyor. O yüzden hiç zaman veremiyoruz. Bir metre sonra karşımıza ne çıkacak, göremiyorsunuz ki. İşçilerimizin üzerinde hala su var. Akşama kadar bu suyun tahliyesinin devam etmesi halinde akşam bunları netleştireceğiz ama net olan bir şey var, işçilerimiz hala suyun daha altında duruyor. Her geçen saat o su seviyesini değiştiriyor. Biz de birebir kamuoyuyla doğru bilgileri paylaşmak istiyoruz."

Yıldız, Torba Yasa'daki madencilerin çalışma saatleriyle ilgili düzenlemeye ilişkin soruyu, "Bunu daha sonra değerlendireceğiz. Bununla alakalı tüm hazırlıklarımızı yaptık. Kamuoyuyla paylaşacağız. Şu anda biz madenden çıkan suyu ve ulaşacağımız işçi kardeşlerimizi düşünüyoruz" diye cevapladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise madende tavanın göçmesiyle ilgili sıkıntıların yaşandığını ifade etti. 

Bu çökmeler sonucu galerinin önünde molozların yığıldığını belirterek, bunların çıkarılmasının zorluğuna işaret eden Elvan, "Bu tür malzemelerle karşılaşıldığında çok daha sıkıntılı oluyor. Nasıl ve ne şekilde seyredeceğini kestiremiyorsunuz, görerek gidiyorsunuz. Her an farklı bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.