Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması
Sosyal hizmet uzmanları, kömür ocağında mahsur kalan işçilerin çocuklarına moral veriyor

Sosyal hizmet uzmanları, Ermenek ilçesindeki kömür ocağında mahsur kalan işçilerin çocukları için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Maden ocağının önünde işçi yakınlarının misafir edildiği bölümün yakınına kurulan çadırda çocuklar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve AFAD rehberlik uzmanları eşliğinde vakit geçiriyor.

Çocuk çadırı sorumlusu sosyal hizmet uzmanı Tuğba Demir, ailelerinin yaşadığı travmalardan etkilenmemeleri için çocuklara ayrı bir çadır kurulduğunu söyledi.

Çocukların ailelerinden uzak kalmasının daha iyi olacağını belirten Demir, şunları kaydetti:

"Onlar için ekstra bir çadır kurduk. Orada çocuklar resim ve boyama etkinliği yapıyorlar, şarkılar söylüyorlar. Biraz daha ailelerden uzak kalsın istiyoruz. Ailelerinin büyük acısı var. Bu çocuklar travma yaşayabilirler. Dışarısıyla irtibatı tamamen kesiyoruz. Çünkü çocuk travması çok önemli. Yetişkinler daha kolay atlatabiliyor. Çadırda şu anda 10 kadar çocuk var. Bu sayı bazen artıyor, bazen azalıyor."

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.