Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, maden ocağında mahsur kalan işçilerin yakınlarıyla çadırda öğle yemeği yedi, çalışmalar hakkında bilgi verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ermenek'teki kömür ocağında mahsur kalan işçi yakınlarıyla Ermenek Belediyesi çadırında öğle yemeği yiyerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Maden ocağındaki çalışmaları yerinde takip eden Bakanlar Yıldız, Elvan ve Çelik, öğle yemeğini Ermenek Belediyesi çadırında işçi yakınlarıyla yedi.

Bakan Yıldız, burada yaptığı açıklamada, günde üç defa ailelerle buluşarak bilgilendirme yaptıklarını, birlikte yedikleri yemeğin de bunlardan bir tanesi olduğunu vurguladı.

Çalışmaların, maden ocağına inen "desandre" ve nefeslik" isimli iki girişte devam ettiğini anlatan Yıldız, şöyle dedi:

"Nefeslik dediğimiz bölümde su var. Gece boyunca 3 saatlik bir arızanın haricinde saatte yaklaşık 400 tona yakın su atıldı. Hamdolsun dün ve bu gece ciddi miktarda su çıkarıldı. Aşağıda 300-400 metrelik düz bir yol var. O düz yolun içerisi su dolu. 2 bin 500 ton civarında daha su var. Bunu da atmamız lazım. Boru patlıyor, boru yanıyor, kondüktör gidiyor. Arızaların yanında bunları yapmamız gerekiyor. Hamdolsun ki pompamız, hortumumuz, pompacımız hep yedekli. Buradaki su seviyesini düşürdükten sonra yürüme yolunu açmamız lazım. Bu arada 'karbondioksit sızması olabilir" dedi arkadaşlar. Onun için de maskeli arkadaşlar girecekler biraz sonra. Onlar kontrol edecekler."

- "Elimizde hangi imkan varsa seferber ediyoruz"

Yıldız, çalışmaları daha da hızlandırmak için kömür ocağının karşı tepesine sondaj makinesinin getirildiğini anımsatarak, "Çalışmaları daha da hızlandırmak için, balçık, çamur ne varsa çekebilen MTA'nın bir ekibinin de desandrenin en son dip noktasına karşı tepenin arkasından girecek şekilde sondaj makinesi getirttik. 172 metre derine girecek. O da geceleyin dişli sıyırdı. Beypazarı’ndan Genel Kurmay Başkanlığının verdiği AFAD bünyesinde çalışan helikopterle 300 kiloluk parça helikoptere yüklendi ve direk  buraya indi. Elimizde hangi imkan varsa seferber ediyoruz" diye konuştu.

Beklentilerin ve isteklerin doğru yönetilmesini gerektiğine dikkati çeken Yıldız, kendilerinin içeride ne oluyorsa onları konuştuklarını, sıkıntı olduğunda da ilerleme kaydedildiğinde de paylaştıklarını vurguladı.

- Bakan Elvan

Bakan Elvan da 4 günden beri burada hep birlikte acıyı yaşadıklarını belirterek, burada ve çevrede çalışan maden işçilerinin, ekiplerin ve herkesin büyük bir gayretle çalışmaları sürdürdüğünü aktardı.

Tek amaç ve isteklerinin yer altında işçilere ulaşmak olduğunu anlatan Bakan Elvan, şöyle konuştu:

"Allah’tan yardım temenni ediyoruz. İnşallah en kısa sürede bu kardeşlerimize ulaşırız. Buradaki işçi kardeşlerimiz, Ankara’dan, İstanbul’dan, İzmir’den, Konya’dan ve diğer yerlerden gelen kardeşlerimiz, hep birlikte 24 saat çalışıyoruz. Beş dakikanın bile hesabını yaparak, teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak bu kardeşlerimize ulaşmak istiyoruz. Bunun çabası içerisindeyiz. Önemli bir aşamaya geldik ama yer altında neyle karşılaşacağımızı bilemiyoruz."

Bakanlar Yıldız, Elvan ve Çelik, işçi yakınları ile yedikleri yemeğin ardından ocakta incelemelerde bulundu. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.