Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı:

 Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasına ilişkin çalışmaların 627 kişilik ekip ve 138 araçla aralıksız devam ettiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Karaman Valisi Murat Koca'nın takip ettiği arama-kurtarma çalışmalarını AFAD Başkanı Fuat Oktay yerinden koordine ediyor.

Maden ocağında AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalar 627 kişilik ekip ve 138 araçla aralıksız devam ediliyor. Arama, kurtarma ve tahkimat işlerinde 414, su boşaltma faaliyetlerinde ise 123 kişi görev alıyor.

Kazaya neden olmamak ve alanın güvenli bir hale dönüştürülmesi için su çekildikten sonra çamur ve moloz tahliye ediliyor, gerekli tahkimat çalışması yapılıyor. Alan temizlendikçe pompalar aşamalı şekilde daha aşağıya indiriliyor.

Bölgeye çok sayıda motopomp, jeneratör, çamur pompası, arazöz, hidrosap, sondaj aracı, seyyar aydınlatma cihazı, çadır, battaniye ve uyku tulumu, seyyar mutfak, mobil yatakhane, kumanya ve içecek sevk edildi. Çalışmalar sırasında kesintisiz iletişim sağlanması için 8 mobil baz istasyonu kuruldu.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.