Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması
Mersin'de CHP Gençlik Kolları üyeleri, olayın ihmallerden kaynaklandığını ileri sürerek, protesto yürüyüşü yaptı

Mersin'de CHP Gençlik Kolları üyeleri, Karaman'ın Ermenek ilçesinde kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasının ihmallerden kaynaklandığını ileri sürerek, protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Bir alışveriş merkezinin önünde toplanan partililer, işçi bareti takarak, dövizler ve sloganlar eşliğinde Barış Meydanı'na yürüdü. 

Burada grup adına konuşan CHP Yenişehir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Öztürk, Türkiye'de işçi ölümlerinin arttığını, ölümlerin ihmal yüzünden kaynaklandığını savundu.

İşçi ölümlerinin kader olmadığını söyleyen Öztürk, "İş cinayetleri, dayı başlarının daha çok para kazanma hırsıdır, işletmenin emek sömürüsüyle karlılığını daha fazla arttırma hırsıdır. İş cinayetleri engellenebilir yeter ki bilimin ve tekniğin gereği yapılsın" dedi.

Öztürk, kazaların sorumlularının istifa etmesi gerektiğini ifade ederek, "Türkiye'de emekçilere 19. yüzyıl kölelik koşullarının dayatılmasının sonuçlarını acı bir şekilde yaşamaya devam ediyoruz. Hepimizi derinden sarsan bu katliamlar ile işçilerin kanından beslenen taşeronlaştırma ve sendikasızlaştırma başta olmak üzere çalışma yaşamını gittikçe daha güvensiz hale getiren sistem sürdükçe, iş cinayetleri devam edecektir" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.