Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması
Çalışmaların 7'inci gününde işçilere ulaşılması için ocak dibindeki çamurun çıkarılması ve tahkimat işlemi devam ediyor

Ermenek’te maden ocağında mahsur kalan işçilere ulaşmak için yürütülen çalışmalarda 7'inci güne girdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, madenin içindeki suların büyük bölümü tahliye edildi. Tahliye için kullanılan hortumlar ocak dışına çıkarıldı. Ocak dibindeki sulu çamurun boşaltılması için ise çamur pompaları kullanılmaya başlandı.

Su ve çamurun çıkarıldığı alanda tahkimat çalışması da devam ediyor. Ocak yakınlarındaki marangoz atölyesi, 24 saat durmaksızın çalışıyor. Burada tomruklardan çıkarılan keresteler tahkimat işlemi için ocağa indiriliyor.

Arama kurtarma çalışmalarını yürüten Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) tahlisiye ekibi ocak içinde oksijen seviyesinin zaman zaman kritik seviyenin altına inmesi nedeniyle oksijen maskeleriyle çalışıyor.

Ocak çevresinde ise madenci ailelerinin bekleyişi devam ediyor. Fenalık geçiren bazı madenci yakınlarına ambulanslarla oluşturulan sağlık birimi ve psikososyal ekipler tarafından müdahale ediliyor.  

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.