Ermenek'te Madenci Yakınları İçeri Alınmaya Başladı

Ermenek'te Madenci Yakınları İçeri Alınmaya Başladı
Mahsur kalan işçilere ulaşılması için yürütülen çalışmaların 6'ncı gününde ocak çevresindeki güvenlik önlemleri artırıldı. Madenci yakınları içeri alınmaya başlandı.

18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında bugün diğer günlere oranla daha hareketlilik yaşanıyor. Maden ocağı çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Mahsur kalan işçilerin birinci derece yakınların güvenlik noktalarından geçirilip, içeri alınıyor.

Karaman'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarındaki Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi'ne ait kömür ocağında salı günü meydana gelen su baskınıyla yerin 350 metre altında mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmalarının 6'ncı gününde, işçilere ulaşmak için umut ışığı doğdu.

JANDARMA OCAĞIN ÇEVRESİNİ SARDI

Kurtarma çalışmalarını günlerden bu yana izleyen basın mensupları ocağın girişine 50 metre uzaklıktan görüntü aldıkları yerden 300 metrelik uzaklıktaki alana gönderildi. Mahsur kalan işçilerin bulunduğu alanda da çevik kuvvet ekipleri önlemleri artırılırken jandarma maden ocağını etrafını çember şekilde sararak geniş önlem aldı. Bu gelişmelere işçilerin cenazelerine ulaşılıp her an çıkarılabileceği şeklinde yorumlandı.

Ermenek İlçesi'nin kömür ocaklarının yoğun olduğu Güneyyurt Beldesi ile Pamuklu Köyü yakınlarındaki Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi'ne ait linyit kömürü ocağında yerin 350 metre derinliğinde çalışan 18 işçi salı günü saat 12.15'te yemek molası verirken dolan tonlarca su ile mahsur kaldı.

BAKAN YILDIZ: BASINÇ İŞİMİZİ ZORLAŞTIRDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaptığı son açıklamada sondaj faaliyetlerinin devam ettiğini anlatırken,"Suyun çekilmesi ile alakalı aşağıya indikçe hem mesafenin arttığını hem de su üzerindeki basıncın da arttığını gördük. Bu bizim işimizi biraz zorlaştırdı. Su sevkiyatı da aynı şekilde dışarıya devam ediyor. Bizim 777'ler kodunda bir müddet daha çalışacağımız şu anda mühendisler tarafından teyit edildi. 20 metrelik bir su sütünü şeklinde daha suyun olduğunu görüyoruz. Daha işimiz var. Tahkimat ile alakalı çalışmalar da hızlandırıldı. Ama pasaların çekilmesi daha çok vaktimizi alıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.