Ermenek'teki madencilerin yakınları için çalışma yapılıyor

Ermenek'teki madencilerin yakınları için çalışma yapılıyor
Başbakan Yardımcısı Arınç, Ermenek'te hayatını kaybeden madencilerin yakınlarına özlük ve sosyal haklar açısından imkanlar sağlayacak bir çalışma yapıldığını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Arınç'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Ermenek'teki olayla ilgili olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın hazırladığı, bu olayları kapsayacak, sosyal haklar ve özlük hakları bakımından ölenlerin yakınlarına imkanlar temin edecek bir çalışmamız var. Bu çalışmanın detaylarını, mümkün olabilirse yarın Sayın Başbakanımız grup toplantısında, olamazsa takip eden günlerde özel bir şekilde açıklamış olacak."

"(Anayasa Mahkemesi'ne seçim barajının kaldırılmasına yönelik yapılan bireysel başvuru) Anayasa Mahkemesi önündeki konuları mutlaka en iyi şekilde tartışacaktır. Bizim öyle bir derdimiz, bir sıkıntı yok. Bu kriz anlamına da gelmez. Mahkeme ne karar verirse versin bunun gerekleri demokrasi içinde yerine getirilir. Endişe veya 'yarın ne olacak' kaygısı içerisinde değiliz.".

"(Anayasa Mahkemesi'ne seçim barajının kaldırılmasına yönelik yapılan bireysel başvuru) Anayasa

Mahkemesi önündeki konuları mutlaka en iyi şekilde tartışacaktır. Bizim öyle bir derdimiz, bir sıkıntı yok. Bu kriz anlamına da gelmez. Mahkeme ne karar verirse versin bunun gerekleri demokrasi içinde yerine getirilir. Endişe veya 'yarın ne olacak' kaygısı içerisinde değiliz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.