Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan Rusya'da

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan Rusya'da
Sarkisyan, Putin ile görüştü

MOSKOVA (AA) - Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Rusya'da, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler, Avrasya bölgesindeki entegrasyon süreci ile Yukarı Karabağ sorununun çözümü için yürütülen müzakereler ele alındı.

Vladimir Putin, görüşmede yaptığı konuşmada, stratejik ortaklar Rusya ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin başarılı gelişiminden memnun olduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin yeterli düzeyde olmadığını söyleyen Putin, bu alanın da gelişeceğinden emin olduğunu vurguladı.

Serj Sarkisyan ise ülkesinin Rusya ile siyasi, ekonomik, askeri ve diğer alanlarda tam uzlaşı içerisinde olduğunu belirterek, Ermenistan'a verdiği destekler için Putin'e teşekkürlerini iletti.

Suriye meselesinde Rusya'nın tutumunu kesin olarak desteklediklerini ifade eden Sarkisyan, Suriye'de sağlanan geçici ateşkesten memnuniyet duyduğunu da kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.