EROL EVGİN VE CEM ADRİAN KONYA'YA GELİYOR

EROL EVGİN VE CEM ADRİAN KONYA'YA GELİYOR
Şehrimizde bu hafta müzikten tiyatroya, konferanslara güzel etkinlikler gerçekleştirilecek

TYB’DE MEVLANA KONUŞULACAK

TYBKonya’nın geleneksel cumartesi söyleşileri bugün saat 14.00’da Kılıçarslan konferans salonunda Shems Friedlander’in konuşmacı olarak katılacağı ‘Mevlânâ Celaleddîn Rûmî'nin Unutulmuş Mesajı’ konulu konferansla devam edecek.

Rus Yahudisi göçmen bir ailenin çocuğu olarak 1940’da Amerika’da dünyaya gözlerini açan Shems Friedlander 60’lı ve 70’li yılların maneviyat arayışıyla çeşitli mistik akımlara yönelmiş ve sonradan tasavvuf ile tanışıp Müslüman olmuş dünya çapında bir sanatçı.

HİSDER VE AYDINLAR OCAĞI SÖYLEŞİLERİ

N.E.Ü. Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Caner Arabacı , resmi tarih kitaplarında pek yer verilmeyen ‘Balkan Harbi ve Yansımaları’ konusunu 16 Aralık 2019 Pazartesi günü vesikalar ışığı altında masaya yatıracak. HİSDER’in geleneksel Pazartesi Sohbetleri Meram Uluslararası Gençlik Akademisi’nde saat 20.00’da gerçekleştiriliyor.

Konya Aydınlar Ocağı tarafından 25 yıldır kesintisiz devam eden Salı Sohbetleri, 17 Aralık Salı günü M. Ali UZ’un katılımıyla Dr. Ahmet Baltacı’ya 85. Yılında Şükran Gecesi ile devam edecek. Saat 20:00’da İl Halk Kütüphanesi’ndeki etkinliğe tüm hemşerilerimiz davetli.

EROL EVGİN VE CEM ADRİAN SKM’DE

Erol Evgin, 18 Aralık'ta, saat 20.30’da ilk defa Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum Sahnesi'nde sizlerle. Erol Evgin, geçmişten günümüze altın şarkılarının arasına müzik yaşamından anılar, anekdotlar, şiirler ve şakalar katarak hazırladığı 50. Yıl Özel Konserinde eşsiz şovuyla izleyenlerini duygudan duyguya taşıyacak. Konserinde dört neslin birlikte söylediği, anılarımıza fon müziği olmuş altın şarkılarını seslendirecek olan Erol Evgin’e, özel orkestrası eşlik edecek.

Kral Lear adlı tiyatro oyunu ise, 19 Aralık'ta 20.00’da Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu'nda sizlerle.

Hem aktör hem çevirmen kimliğiyle yoğun bir Shakespeare mesaisi olan Haluk Bilginer, bu kez Shakespeare’in “trajedisini kendi elleriyle çizen” kahramanı Kral Lear’a bürünüyor. İktidarın ve mülkiyetin paylaşımı üzerine çokkatmanlı bir klasik olan oyunun yönetmeni ise Muharrem Özcan. Kral Lear, kızları ve ülkedeki diğer güç odakları arasında dönen bu trajedi, oyunun özündeki grotesk etkiler eşliğinde yorumlanıyor.

Müzikte sınırları, tarzları, kuralları dışlayan, kendini sadece “özgür bir müzisyen” olarak tanımlanan Cem Adrian, sevenleriyle buluşmaya devam ediyor. Adrian, 20 Aralık Cuma günü saat 20.00’da SKM’de.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.