Erü 6. Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi Başladı

Erü 6. Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi Başladı
KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen 6. Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi...

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen 6. Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi başladı.

Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, ERÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Duran Arslan ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Rektör Çalış, burada yaptığı konuşmada, düzenlenen bu tip kongrelerin oldukça önemli olduğunu belirtti.

Bilimsel gelişmeler ve tecrübelerin böyle programlarda insanlara aktarıldığını ifade eden Çalış, "Üniversitemiz 42 yaşında ama tıp fakültemiz 52 yaşında, köklü bir fakülte. Nice öğretim üyeleri ve nice bilim adamları burada yetişti. Düzenlenen bu kongreler, araştırma üniversitesi kimliği için çok önemli. Bu kongrede son günlerdeki bilimsel gelişmeler ve tecrübeler aktarılacak. Bu kapsamda gerçekleştirilen kongreden birçok çalışma ve projenin çıkacağını da ümit ediyorum." şeklinde konuştu.

Kongre, 3 gün devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.