Eryaman'a 20 bin kişilik stat

Eryaman'a 20 bin kişilik stat
ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Eryaman'da yapılacak 20 bin seyirci kapasiteli stadın temeli, yarın düzenlenecek törenle atılacak.Büyükşehir...

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Eryaman'da yapılacak 20 bin seyirci kapasiteli stadın temeli, yarın düzenlenecek törenle atılacak.

Büyükşehir Belediyesinin açıklamasına göre temel atma töreni saat 11.00'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katılımıyla yapılacak.

Gökçek'in 2016 yılı projeleri arasında açıkladığı stadyum, 62 bin 255 metrekare arazi üzerinde inşa edilecek. UEFA standartlarına uygun olarak projelendirilen stat, 37 bin 765 metrekare inşaat kullanım alanına sahip olacak.

Stadyum, betonarme prefabrik tribün üzerine dairesel çelik yapı, yarı açık "kabuk çatı" sistemiyle inşa edilecek. Taşıyıcı sistemi çelik strüktür, üstü de membranla kaplanacak stat, 22 metre yükseklikte olacak.

Eryaman'da inşa edilecek stat, ana yollar ve metro hattına yakınlığından dolayı sporseverlere ulaşım kolaylığı da sağlayacak. Metro istasyonuyla parsel komşusu olan stadın yapılacağı alan, Harikalar Diyarı ve Eryaman-Sincan bağlantı yoluna birer, Ankara Çevre Yolu'na 2 ve İstanbul yoluna ise 4 kilometrelik mesafede bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.