Eryetiş Kurtaral, salonlardan kopamıyor

Eryetiş Kurtaral, salonlardan kopamıyor
- Vücut geliştirme sporunda dünya şampiyonluğu bulunan Eryetiş Kurtaral, nisan ayında yapılacak Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası için İzmir'de sporcu eğitimi veriyor- Eryetiş Kurtaral:"Öğrencilerin isteği üzerine dayanamadım ve onlarla ilgilenmeye baş

İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ- Vücut geliştirme sporunda dünya şampiyonluğu bulunan 65 yaşındaki Eryetiş Kurtaral, nisan ayında yapılacak Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası için İzmir'de sporcu yetiştiriyor.

Kurtaral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca vücut geliştirme sporuyla ilgilendiğini, dünya şampiyonluğuna ulaştığını, podyumları bırakmasına rağmen sağlığı için spor yapmaya devam ettiğini kaydetti.

Bu süreçte birçok sporcunun kendisini aradığını belirten Kurtaral, şöyle konuştu:

"Öğrencilerin 'hocam nasıl yapacağız?' soruları üzerine dayanamadım ve onlarla ilgilenmeye başladım. İzmir'de birkaç arkadaşımızı topladık ve nisan ayında İstanbul'da yapılacak Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası öncesinde onları İzmir'de kampa aldık. İnşallah orada iyi derece alıp bizi uluslararası yarışmada temsil ederler ve biz de mutlu oluruz."


- Dopinge dikkat


Kurtaral, bazı bilinçsiz kişilerin sırf para kazanmak için illegal şekilde anabolik steroidler, testosteron gibi doping içeren ilaçları sattığını, bunların sağlığa zararlı olduğunu söyledi.

Bu ilaçları kullanan bazı sporcuların dopingli çıktığını ve ceza aldığını hatırlatan Kurtaral, şunları kaydetti:

"Suplementlerle doping içeren ilaçların ayrılması gerekiyor. Suplementler doping içermez ancak aşırı alınmaması gerekiyor. Yalnız anabolik steroidler, testosteron gibi ilaçların zararları var. Bilinçsizce alındığı takdirde iç organlar iflas etmeye başlıyor. Bu ilaçların kullanımı o sporcuların hırsından dolayı oluyor. İlaçlar spor hekimi kontrolünde alınmalı. Spor salonları eskisi gibi sporcu yetiştirmiyorlar, gelen sporcuya 1 ay içinde doping ilacı tavsiye edip satıyorlar. Bunun sonuçlarını görüyoruz. Kişinin belki kalp belki böbrek rahatsızlığı var ama bilmeden ilaç veriliyor. Bunun da faturası vücut geliştirme branşına çıkıyor."


- "Doping yüzyılın belası"


Kurtaral, dopingin yüzyılın belası olduğunu ve bu konuda mutlaka yeni kanun çıkartılması gerektiğini savunarak, "Doping içeren ilaçların reçeteye bağlanması gerekiyor. Ben federasyon başkanı iken bir seminerde, dopingin yüzyılın belası olduğunu ve bunu kullananlara uyuşturucu madde kullananlara verilen cezaların verilmesi gerektiğini söylemiştim, halen aynı fikirdeyim" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.