Esad’ın varil bombası 7 yaşındaki Mahmud’u yaktı

Esad’ın varil bombası 7 yaşındaki Mahmud’u yaktı
Suriye’de devam eden iç savaşta, Esad’ın Hama şehrine düzenlediği varil bombalı saldırıda vücudunun çeşitli yerleriyle yüzü yanan Mahmud yardım bekliyor.

Suriye’de yıllardır devam eden iç savaş birçok çocuğun ölmesine birçok çocuğun da yaralanmasına neden oldu. Bu çocuklardan birisi de 10 çocuklu Halid (47) ve Amne (41) Alhuseyn’in 7 yaşındaki oğulları Mahmud. Mahmud’un yüzü ve elleri 14 ay önce Hama şehrindeki evlerinde kuzeni Seyde (6) ile oynarken Beşar Esad'a bağlı rejim güçlerinin düzenlediği varil bombalı saldırıda yandı. Mehmetçik ve Türk Kızılayı’nın yardımları ile Mahmud, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ne kaldırıldı.
14 ay boyunca yanık ünitesinde tedavi gören Mahmud yapılan 4 ameliyata rağmen düzelmedi. Sağ gözü ile ağzı hiç kapanmayan Mahmud’un ailesi de bu 14 aylık sürede hastanede kaldı. Ancak Mahmud hastaneden taburcu edilince aile 4 çocuklarıyla birlikte son 3 gündür Yüreğir ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi 824 Sokak’ta Aziz Bucak’ın (52) evine sığındı.
2 odalı gecekonduda mahallelinin yardımıyla yaşamlarını sürdürmeye çalışan aile evlatlarının da bir an önce estetik ameliyat olup eski sağlığına kavuşmasını ve konuşmasını istiyor.

“Varil bombası düştü”
Gazetecilere tercüman olan Muhammet Taşdöven aracılığıyla açıklamalar yapan baba Halid Alhuseyn, “Varil bombası düştü. Bizi Türk askeri ve Türk Kızılayı ülkeye getirdi. Hastanede 14 ay tedavi gördü ancak artık tedavi de bitti dediler. Çocuğun gözleri açık kapanmıyor. Estetik ameliyatı olması lazım. 2 kuzeni ve kendisi bu halde. Kuzeni hala Suriye’de, onun da durumu kötü. Sağlık durumu iyi değil. Dışarıya çıkamıyor, çıktığı zaman maske takmak zorunda. İlaçlarını dahi alamıyor çocuğum. 6 çocuğum hala Suriye’de. Onlar gelemediler. Biz geldik sadece” ifadelerini kullandı.
‘Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında da Mehmetçiklerin Afrin’e girmesinin kendileri için önemli olduğunu söyleyen Halid Alhuseyn, “Allah razı olsun. Oraya girmeleri bizim geri dönebilmemiz için. Teşekkür ederiz” diye konuştu.
Öte yandan, aile evlerinde yakacak sobanın bile olmadığını, çok zor durumda oldukları için yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.