Esed Güçlerini Yanlışlıkla Vurduk, Üzgünüz

Esed Güçlerini Yanlışlıkla Vurduk, Üzgünüz
Obama yönetimi, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonucu 62 Suriye rejimi askerinin ölmesine ilişkin, vurulan hedeflerin DAEŞ hedefi sanıldığını, üzgün ve pişman olduklarını bildirdi

 Obama yönetimi, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonucu 62 Suriye rejimi askerinin hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü duyduklarını açıkladı.

Amerikan medyasına yansıyan haberlerde Obama yönetimi adına konuşan üst düzey bir yetkili, ABD yönetiminin 62 Suriye rejimi askerinin "kasıtsız bir şekilde vurulması sonucu öldürülmesinden üzüntü ve pişmanlık duyduğunu" bildirdi.

Obama yönetiminden gelen açıklamadan saatler önce de ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'nin Deyr Ez-Zur kentinin güneyinde Esed rejimine ait bir askeri üssün vurulmasıyla ilgili yazılı açıklama yapmıştı.

Açıklamada, vurulan yerlerin DAEŞ hedefi sanılarak vurulduğu kaydedilmiş ve Suriye rejimi unsurları olduğu bilinen bir hedefin vurulmayacağı ifade edilmişti.

Dün sabah saatlerinde Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Igor Konaşenkov, Deyr Ez-Zur havaalanının yakınlarına yapılan hava saldırısının koalisyona ait 2 F-16 ve 2 A-10 ile gerçekleştirildiğini söylemişti. Konaşenkov, Suriye yetkililerinin kendilerine verdiği bilgiye göre saldırıda 62 rejim askerinin öldüğünü ve 100’den fazla askerin de yaralandığını bildirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.