"Esed, kendi askerlerini de ölüme yolluyor"

"Esed, kendi askerlerini de ölüme yolluyor"
Sultan Abdulhamit Han Tugayı Türkiye Temsilcisi Hoşkar: - "Esed, sadece kendisine muhalif halkı öldürmüyor. Yanında savaşan askerlerini de bilerek ölüme yolluyor"- "Son bir haftada sadece Lazkiye kırsalında 500'e yakın rejim askeri öldü. Onlarca cesedi bı

HATAY (AA) - ERDAL TÜRKOĞLU - Sultan Abdulhamit Han Tugayı Türkiye Temsilcisi Tahsin Hoşkar, Beşşar Esed'in sadece kendisine muhalif olanları öldürmediğini, yanında savaşan askerlerini de bilerek ölüme yolladığını söyledi.

Hoşkar, ülkelerindeki son durum ile kısmi ve geçici ateşkese ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 Şubat gecesi uygulanması beklenen ateşkesin, Türkmendağı'nda devreye konulmadığını savundu.

Rejimin, ateşkes gecesi bölgelerindeki birkaç noktaya çok yoğun saldırı gerçekleştirdiğini öne süren Hoşkar, "Bu saldırılar 24 saate yakın sürdü. Kısacası Türkmendağı için ateşkes hayali başlamadan bitti. Rejim ve Rusya ayrıca 26 Şubat gecesine kadar son 3 gün, belki de 5 yılın en yoğun saldırılarını gerçekleştirdi. Sözde ateşkese eli kuvvetli girmek isteyen Esed yönetimi, Türkmendağı ve Cebel Ekrad'ı tamamen almayı amaçladı. Ancak Türkmenler destansı bir mücadele verdi" diye konuştu.

Bu saldırılarda rejimin, birkaç farklı noktaya 70-80 askerle girmeye çalıştığına dikkati çeken Hoşkar, bir günde 150'ye yakın rejim askerinin çatışmalarda hayatını kaybettiğini belirtti.

- 500 rejim askeri öldürüldü

Hoşkar, Suriye'de 5 yıldır karşıt görüşlü herkesi katleden Esed rejiminin, kendi yandaşlarını da ölüme sürüklediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Esed, sadece kendisine muhalif halkı öldürmüyor. Yanında savaşan askerlerini de bilerek ölüme yolluyor. Esed güçleri, ateşkese 3-4 gün kala, kudurmuşçasına köylere saldırdı. Et Tüffahiye, Obin, Künsübbe, Kelez, Ağcabayır, Sarraf, Kapıkaya mevzileri adeta kan gölüne döndü. Onlarca rejim askeri sanki her noktada bile bile ölüme gönderildi. Böyle topluca bir saldırı belki de hiç olmamıştı. Son bir haftada sadece Lazkiye kırsalında 500'e yakın rejim askeri öldü. Onlarca cesedi bırakıp gidiyorlar. Bunların ölülerine bile saygısı yok. Ölülerden kendileri için değerli olanları götürüyorlar, gerisini bırakıp gidiyorlar. Sarraf, Kapıkaya cephesinde 15 günde 160 rejim askeri öldürüldü. Bunların cesetleri ellerimizde. İçlerinde İran, Irak Şiileri ile muhaberat elemanları da var. Belki de bu hesapsız, plansız saldırı için Ruslar baskı yaptı. Onlar da mecbur kalıp, ölümüne saldırdı."

Türkmendağı ve Cebel Ekrad'da onlarca cesedi kendilerinin gömdüğünü anlatan Hoşkar, son 2 günde çatışmaların yok denecek kadar azaldığını, ateşkese uymayan rejimin ne tür planlar yaptığının merak edildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.